Android Companion 2022.2: Lokale push-varsler!

Oct 11, 2022 | Smarthus


Skjermbilde av Companion

Hei alle sammen! Det er tid for neste Android-utgivelse, og vi er veldig spente på å få denne ut. Mange endringer for alle versjoner av appen, inkludert Wear OS og Quest-enheter.

Bryte endringer

Vi har en ganske stor utgivelse denne måneden med mange endringer på gang. Noen av disse endringene er merkbare så snart du oppdaterer appen, så la oss dekke dem først.

Lokale push-varsler

Den første store endringen vi ønsker å dekke er for lokale push-varsler. Før denne utgivelsen ble alle varsler rutet via Google. Nå kan varsler leveres direkte fra Home Assistant-serveren hvis du har konfigurert ekstern tilgang. Disse varslene teller ikke mot takstgrensen og vises på enheten umiddelbart, hver gang.

Så hva er endringen? Appen må etablere og opprettholde en konstant forbindelse til Home Assistant-serveren din med WebSockets. For å gjøre dette, må vi opprette et vedvarende varsel, og dette kan være forstyrrende for noen brukere.

Et vedvarende varsel lar Android vite at appen har viktige pågående oppgaver der vi ikke vil at bakgrunnsprosessen stoppes. Formålet med denne varslingen er identisk med vår Sensor Worker, som lar appen fortsette å sende sensoroppdateringer mens den er i bakgrunnen. Akkurat som Sensor Worker, har WebSockets-varslingen vår også sin egen varslingskanal slik at du kan tilpasse utseendet. Du står fritt til å minimere (eller dempe) denne varslingen for å skjule ikonet fra å vises i statuslinjen.

Du kan også bestemme deg for å slå av kanalen. Selv om det ikke er noe som hindrer deg i å slå den av, vil du bli bedt om å slå på kanalen igjen hvis du får problemer med tilkoblingen.

Skjermbilde av websocket-innstillinger

Det vedvarende varselet vil inneholde en handlingsbar knapp som tar deg direkte til innstillingssiden. Herfra kan du justere den vedvarende tilkoblingsatferden og endre varslingskanalen. Den vedvarende varslingen vil bare være til stede når en aktiv tilkobling til serveren din opprettholdes.

Hvis du er på den minimale versjonen av appen, vil appen ha standard vedvarende tilkobling satt til “Alltid”, da dette er den eneste måten appen kan motta varsler fra serveren din. Hvis ikke, vil du ha standardinnstillingen “Aldri”, der appen fortsetter å motta varsler fra Firebase. Hvis du bruker den minimale versjonen, må du være på Home Assistant Core 2022.2 eller nyere for å bruke denne funksjonen.

Vi har sett varierende rapporter fra brukere som enten ikke merker store endringer når det gjelder batteribruk mens andre har merket stor forskjell. Du må gjerne justere innstillingene basert på din bruk og ønske om funksjonen. Noen av oss utviklere har valgt å beholde alternativet satt til “Alltid” og merker ikke mye til en endring i batteribruken. Personlig holder jeg min på “Alltid”, og jeg har ikke måttet endre mine daglige ladevaner for å nyte denne funksjonen, opplevelsen din kan være annerledes.

En stor takk til JBassett for å starte denne funksjonen og jobbe hardt for å løse alle de rapporterte betaproblemene! Takk til jpelgrom, SkechyWolf og dshokouhi for å hjelpe til med å fullføre brukeropplevelsen.

Sensorendringer

De resterende endringene i denne utgivelsen er relatert til 2 sensorer som tilbys av alle versjoner av appen.

 • Ikke forstyrr-sensor – Ikke lenger tilgjengelig på enheter som kjører Android 5 eller nyere. Denne sensoren, som tidligere ble tilbudt til alle støttede Android-versjoner, har blitt oppdatert til å bruke den offisielle Android API i stedet for den udokumenterte. Android API er bare tilgjengelig på enheter som kjører Android 6+. Eldre enheter vil ikke lenger se denne sensoren på skjermbildet Administrer sensorer.

 • Last Used App Sensor – Denne sensoren har tidligere rapportert sin tilstand som applikasjonsetiketten. Vi innså at dette ikke alltid er unikt, flere apper kan ha nøyaktig samme navn. Staten har endret for å rapportere pakke-ID som garantert er unik. Applikasjonsnavnet er nå tilgjengelig som et attributt.

Endringslogg i appen

Denne neste funksjonen i utgivelsen vil også bli merkbar umiddelbart ved oppdatering, da alle brukere vil bli presentert med en endringslogg når de åpner appen etter en oppdatering. Denne endringsloggen vil bare vises etter at appen har mottatt en oppdatering. Noen brukere kan bare se dette en gang i måneden, mens andre kan se det ukentlig basert på beta-utgivelsesplanen. Endringsloggen er også tilgjengelig under Companion App.

Skjermbilde av endringslogg

Changelog-forespørselen vil bli vedlikeholdt av bidragsytere til appen, da vi ikke tror det vil være brukervennlig å vise GitHub-commit-meldinger. Dette lar oss fremheve endringene ovenfor for alle brukere slik at de ikke lenger har overraskelser fremover. Takk til dshokouhi for å legge til denne funksjonen.

Bruk OS-oppdateringer

Wear OS-appen fortsetter å vokse med flere funksjoner hver utgivelse, og denne måneden har vi noen velkomne tillegg!

 • Breaking Change: Wear OS-appen har en breaking change denne utgivelsen for å skjule ikke-primære enheter fra startskjermen. Enhetene vil fortsatt være tilgjengelige hvis du legger dem til som en favoritt og også under “Alle enheter”-skjermen. Denne endringen ble gjort for å matche oppførselen til det autogenererte dashbordet til Home Assistant-frontenden, takk jpelgrom.
 • En ny flis ble lagt til av leroyboerefijn som lar deg gjengi hvilken som helst mal i flisen. Du må bruke telefonappen for å sette opp malflisen, siden Wear OS-tastaturet mangler noen viktige taster som kreves for maler. Du kan også angi oppdateringsintervallet for flisen i innstillingene også.

Skjermbilde av malflis

 • Multi-Factor Authentication støttes nå når du logger på klokken, takk jpelgrom
 • Områder ble lagt til for å tillate deg å se enheter etter det valgte området, takk jpelgrom
 • Snarveisflisen fikk en forbedring for å vise det enhetsvennlige navnet rundt ikonet. Hvis du ikke endrer enhetsikonene til egendefinerte, vil du aktivere denne funksjonen. Se i innstillingsskjermen for å aktivere denne funksjonen, takk leroyboerefijn.
 • En ny “Logg på telefon”-knapp ble lagt til på Wear OS-påloggingsskjermen slik at du ikke lenger trenger å skrive inn de lange passordene på en liten skjerm. Takk jpelgrom

Skjermbilde av pålogging på telefonen

 • button, cover, fan og input_button domener er lagt til Wear OS-appen av jpelgrom

Andre endringer

 • En ny sensor i bruk for Quest-enheter ble lagt til av SkechyWolf. Denne nye sensoren slås kun på når hodesettet bæres av brukeren. Det er litt mer presist enn å bruke den interaktive sensoren, som tidligere ble nevnt for denne brukssaken.
 • Enhetskontroller ble oppdatert for å legge til støtte for button og input_button domener. De climate domenet ble forbedret for støttede HVAC-moduser og riktige temperaturøkninger. Popup-vinduet Mer informasjon, når en flis trykkes lenge, er nå mer pålitelig. Takk for disse forbedringene jpelgrom.

 • dshokouhi og jpelgrom jobbet sammen for å fjerne ytterligere Google Service-avhengigheter fra minimumsversjonen

 • En ny innstillingsside ble lagt til av dshokouhi for å tillate brukere å enkelt finne varslingskanalinnstillinger for appen
 • Administrer widgets-siden ble oppdatert av dshokouhi og jpelgrom for å ha et nytt design basert på Jetpack Compose. Det er også nå mulig å legge til widgets fra innstillingssiden til startskjermen din, hvis enheten støtter det.

Skjermbilde av å legge til widgets

 • En varslingskommando for å oppdatere sensorer ble lagt til av dshokouhi
 • Sidene Administrer snarveier og Administrer fliser hadde designoppdateringer basert på Jetpack Compose av dshokouhi
 • Varslingskommandoer for command_activity og command_broadcast_intent ble oppdatert for flere typer intensjonstillegg av moritzgloeckl
 • WiFi-tilstandssensoren mottar nå øyeblikkelige oppdateringer på enheter som ikke hadde øyeblikkelige oppdateringer før, takk dshokouhi
 • JBassett har nå gjort det mulig å oppdatere Google Play Store-oppføringen direkte fra GitHub

 • Nedlasting støttes nå i Home Assistant Frontend, takk jpelgrom
 • button og input_button domenestøtte ble lagt til hurtiginnstillinger av jpelgrom

Spesiell takk til alle andre bidragsytere som har hjulpet til med feilretting og andre forskjellige forbedringer under panseret til kodebasen. Takk NotWoods, joostlek og chriss158. Som alltid, husk å legge til funksjonsforespørsler og feil på GitHub.

EndringsloggHer er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...