Beskytt bedriftskjøretøyet ditt: fem grunnleggende trinn for å forhindre varebiltyveri | Van Ninja

Feb 3, 2023 | Diverse


Beskytt bedriftskjøretøyet ditt: fem grunnleggende trinn for å forhindre varebiltyveri |  Van Ninja

Enten du er selvstendig næringsdrivende eller jobber for et selskap, kan en varebil være livsnerven i virksomheten din. Faktisk er det 4,1 millioner lisensierte varebiler på Storbritannias veier i dag, med 42 % av de som eies av enkeltpersoner.

Ofte vil varebiler være stablet med verdisaker som verktøy eller råvarer, slik at et innbrudd kan få alvorlige konsekvenser for driften din – for ikke å snakke om forsikringspremiene dine.

Ingen vil ha en forstyrrelse i virksomheten deres, så det er viktig å ta skritt for å sikre varebilen din.

Med litt innsikt fra varebilleasingselskapet Van Ninja vil vi gå gjennom en praktisk liste med sikkerhetstips i denne guiden – fra å avskrekke potensielle tyver til å gjøre varebilen din uinntagelig.

1. Parker ansvarlig

Før vi går videre til forbedrede sikkerhetstiltak for varebiler, kan den enkle ideen om å parkere varebilen din i et nøye utvalgt område avskrekke opportunistiske tyver. Velg alltid et godt opplyst område og ideelt sett et område i nærheten av andre biler og fotgjengere. En CCTV sikker parkeringsplass er best, mens når du er hjemme, kan parkering foran hjemmesikkerhetsenheter være et godt valg. Disse enhetene inkluderer alarmer koblet mellom hus og kjøretøy og sikkerhetskameraer.

Hvordan du parkerer bilen din kan også redusere varebilens sårbarhet. Å rygge inn på oppkjørselen kan beskytte varebilens bakdører mens parkering nærmere vegger eller andre hindringer kan redusere sannsynligheten for at tyver får uberettiget tilgang. Når du forlater kjøretøyet, må du dobbeltsjekke at varebilen er låst ved å trekke i håndtaket i stedet for fraværende å lytte etter pip eller klikk.

2. Vurder varebilens design

Mens bedriftens merkevarebygging kan være et effektivt markedsføringsverktøy, kan overeksplisitte varebildesign avsløre innholdet i kjøretøyet ditt og gjøre det mer til et mål for tyver. Dette kan til og med gjøre varebilen din gjenstand for “casing” – der tyver pre-meditativt speider ut varebilen din – i motsetning til en spontan forbrytelse. Unngå detaljerte design til fordel for mer diskret eller blank merkevarebygging for å holde innholdet trygt.

3. Forbedre Van Lock

Varebileiere bør se etter å tømme varebilene for dyre materialer der det er mulig for å redusere sjansen for tyveri. Men selv om det er dårlig lurt å ha forsyninger eller verktøy i varebilen din over lengre tid, er dette ikke alltid praktisk.

Når du blir tvunget til å forlate varebilinnholdet uten tilsyn i lange perioder, er en oppgradert lås et must, spesielt med lett tilgjengelige låseverktøy som kan bryte seg inn i de fleste produserte låser.

Å installere en slam-lås er et nyttig verktøy da det gir et ekstra lag med sikkerhet, samtidig som det gir en synlig, fysisk avskrekkende virkning. Slamlåser er et klokt valg for leveringssjåfører eller brukere med hyppige fall eller stopp, da låsen låses så snart døren lukkes.

Blokkeringer er et annet alternativ og er betydelig sterkere enn standardmonterte låser, da de ikke utgjør noen svakheter i fjærmekanismen. Dette gjør dem til et pålitelig valg for brukere som lar varebilen stå parkert over natten eller i potensielt usikre områder. Stålkledde eller kraftige alternativer fungerer best her.

4. Fysisk tyveriforebygging

Mens beskyttelse av varebilens innhold er toppprioritet, er det også lurt å sikre hele varebilen. Gammeldagse fysiske avskrekkende midler som ratt-, pedal- og girspaklåser er gode valg her og kan virkelig hindre kriminelle fra å bryte seg inn.

Å få en vane med å sette disse på plass på slutten av en dags arbeid, eller når du forlater varebilen uten tilsyn, kan være en verdig rutine mens hjulklemmer også kan brukes under ekstreme omstendigheter. Tross alt vil du ikke at den skinnende nye varebilen din blir stjålet ved varebilleasing.

5. Slå alarmen

En annen forsvarslinje er å utstyre varebilen din med en alarm som utløses ved mulig innbrudd. Det er vanlig å tro at alle varebiler leveres fabrikkmontert med slike enheter, men dette er kanskje ikke sant for eldre eller billigere modeller. En høykvalitets ettermarkedsalarmløsning er et godt kjøp, og flere hi-tec-modeller kan til og med kobles til hjemmet eller mobilenheten din. Mens alarmer bare varsler deg om å bryte inn, kan startsperre slå av varebilen og hindre den i å starte helt.

Så der har vi det, sørg for trygghet med vår omfattende sikkerhetsguide og hold deg i forkant av virksomheten din med varebilen i topp stand.

Finn ut mer herKilde