Bla gjennom ESPHome med klikkhjul i iPod-stil

Sep 9, 2022 | Smarthus


Selv om du vil være hardt presset for å finne en Hackaday-skribent som føler nostalgi for DRM-tullet iPoden var med på å introdusere, må vi innrømme at vi savner det klikkhjulet. Å snurre seg gjennom lange lister var en lek, og den taktile responsen gjorde det enkelt å stoppe akkurat der du ville. I disse dager sitter vi fast og famler oss gjennom berøringsskjermgrensesnitt som gjør enkle oppgaver som å søke til et bestemt sted i en sang eller video nesten umulig å gjøre med noen form for nøyaktighet.

Hvis du også lengter etter å kjenne den subtile dunkingen under tommelen igjen, så sjekk ut dette prosjektet fra [landonr]. Teknisk sett er den håndholdte dingsen ment å brukes som en trådløs fjernkontroll for et hjemmeautomatiseringssystem drevet av ESPHome, men det er bare en mulig applikasjon for denne spesielle kombinasjonen av hyllekomponenter.

Hvis du må, er det en versjon med knapper.

Å bygge din egen versjon av den håndholdte enheten er enkelt som å montere en LILYGO ESP32 T-Display TTGO, en ANO Rotary Navigation Encoder fra Adafruit, og en batteripakke til en bit av perfboard. Vi vil sannsynligvis se nærmere på 3D-utskrift av et etui for å gjøre det litt mindre…pokey, men det er opp til deg. Resultatet ligner faktisk ganske mye på Apples ikoniske mediespiller, men uten den irriterende hagen som holder deg tilbake.

Som nevnt tidligere, [landonr] skrev fastvaren med den hensikt å kontrollere et hjemmeautomatiseringssystem. Så det er mange ting der inne om å slå på lys og slikt. Men det er også funksjoner for medieavspilling som ser veldig lovende ut. Uansett hvilken programvare du ender opp med å kjøre på den, er én ting sikkert: å kjøre gjennom menyene vil føles som en drøm.

Vi har dekket flere andre fjernkontroller for hjemmeautomatisering gjennom årene. Denne kjekke tremodellen holdt ting enkelt med bare noen få fysiske knapper, mens denne noe mer lunefulle tilnærmingen gjenbrukte Nintendos Zapper-lyspistol.

Takk til [Tushar] for tipset.
Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...