Chargepoint Home Flex EV Lader installasjonstjenester

May 4, 2023 | Diverse


Så hva har dette med installasjonen med et elektrisk kjøretøy å gjøre? Vel, det kommer ned til mengden elektrisk strøm som en veggkontakt som ChargePoint Home Flex kan trekke. Med hele 50 Amp-innstillingen trekker veggkontakten like mye strøm som din gjennomsnittlige elektriske rekkevidde på kjøkkenet. Men i motsetning til rekkevidden din, som vanligvis bare brukes delvis (for eksempel kan du bare bruke en av brennerne på en gang, eller selve ovnen uten koketoppen), trekker elbilladeren sin maksimale strøm i flere timer av gangen . På grunn av dette må elektrikere beregne belastningen som er plassert på det elektriske systemet for å tillate den forlengede høystrømtrekket til veggkontakten til det elektriske kjøretøyet. For eksempel, for standardberegninger av elektrisk belastning i boliger, kan rekkevidden på 50 ampere bare beregnes til et sted rundt 50 % av full belastning. For enkel matematikk betyr det at hvis du har en rekkevidde på 50 ampere, vil bare 25 ampere bli beregnet inn i den totale belastningen på din elektriske tjeneste. Dette er fordi du ikke bruker rekkevidden din hele tiden, og når du gjør det, bruker du sannsynligvis bare en brøkdel av det potensielle strømforbruket. En strømkontakt for et elektrisk kjøretøy, på den annen side, må beregnes til 125 % av det totale forbruket. Dette betyr at hvis du har en strømkontakt vurdert til 40 ampere, må du angi 50 ampere for å beregne trekk på tjenesten. Hvis du har et nyere hjem med gassvarme og en 200 amp service, vil ikke dette være noe problem, men hvis huset ditt ble bygget på 1950-tallet og har den originale 60 amp-tjenesten, og et sentralt klimaanlegg installert på slutten av 1970-tallet , sammen med et ombygd kjøkken, kan det hende at tjenesten ikke kan støtte belastningen av strømkontakten uten å måtte oppgraderes. Dette betyr ekstra utgifter i tillegg til det du nettopp har brukt på bilen og på å ha kretsen og strømkontakten installert. (Selv om du har et eldre hus, er det en veldig god idé å oppgradere tjenesten både for den langsiktige sikkerheten og verdien av hjemmet.)

Så hvor kommer all denne elektriske mumbo-jumboen inn for å spille når det kommer til ChargePoint Home Flex? Vel, la oss si at du nettopp har signert leiekontrakten på en skinnende ny Audi e-Tron og fikk Amazon til å levere en ny strømkontakt til dørstokken din. Deretter ringer du en elektriker for å gi deg et estimat for installasjon av en ny 50 amp krets, pluss montere den nye veggkontakten. Når han forteller deg at tjenesten din ikke er tung nok til å støtte belastningen på 50 ampere, har du fortsatt muligheter for å sette veggkontakten til 32 ampere, 24 ampere eller til og med 16 ampere, og fortsatt ha muligheten til å øke belastningen til hele 50 ampere i fremtiden hvis du oppgraderer tjenesten. (Forutsatt at lederne som mater strømkontakten er store nok til å støtte en 50 amp veggkontakt).

En annen fordel med å ha muligheten til å velge veggkontaktens strømtrekk er at du kan velge hvordan du vil at veggkontakten skal kobles til ditt elektriske system. Hvis du vil ha maksimalt strømtrekk på 48 eller 50 ampere for den raskeste ladetiden, kan du velge å ha ChargePoint Home Flex fastkablet. Men hvis du er villig til å ofre litt ladehastighet (begrenser deg til 40 ampere eller lavere) for å kunne installere mer avanserte strømkontakter i fremtiden, kan du få elektrikeren til å installere en NEMA 14-50R eller 6-50R-uttak, som vil fungere med omtrent alle EV-mobilkontakter eller veggkontakter. Hvis du planlegger å selge huset ditt i nær fremtid, er det et smart valg å installere et 14-50R-uttak eller 6-50R-uttak, siden det vil la neste huseier installere en strømkontakt etter eget valg for å drive sitt eget elektriske kjøretøy, som tilfører verdi til boligen din på salgstidspunktet.

Hvis hodet ditt ikke snurrer nå, forhåpentligvis har du nå en bedre forståelse av de tekniske årsakene til hvorfor ChargePoint Home Flex er et utmerket valg for en strømkontakt for elbil hjemme. Hvis du har et eldre hjem med en liten elektrisk tjeneste, eller til og med et nyere hjem med en tungt lastet tjeneste, vil ChargePoint Home Flex gi deg muligheter for å trygt lade det elektriske kjøretøyet ditt. I tillegg gir den deg fleksibiliteten til å sette den opp for raskest ladetid eller maksimal fremtidig fleksibilitet og oppgraderingsmuligheter. Det er mange strømkontakter på markedet, og selv om jeg ikke på noen måte støtter eller promoterer ChargePoint Home Flex, sier jeg at det ville være verdt å se på dine ladebehov for elbiler.

Kilde