CleanTechnica testet: Lion Safari ME bærbar kraftstasjon

Aug 26, 2022 | Elbil og elbil ladere


Lion Safari ME Portable Power Station er en gigantisk kraftstasjon som ikke bare bringer massevis av basisverktøy til der du trenger det, men muligheten til å skalere opp fra den innebygde ~1kWh lagringskapasitet til nesten 3kWh ved å legge til en av Lion Energys Safari ME-XP utvidelsespakker. Begge pakkene bruker litiumferrofosfat (LFP)-celler, som er kjent for lengre forventet levetid, høyere antall sykluser og motstand mot varme og termiske løpsproblemer.

Ansvarsfraskrivelse: Safari ME ble levert gratis i forbindelse med denne anmeldelsen.

Når du trekker Safari ME ut av esken, er det første som skiller seg ut at det ser ut som et utstyr av militær kvalitet. Massive håndtak gjør den enkel å ta tak i og virker klar til å bli surret på baksiden av en Hummer eller flyttet inn i leiren. Det er en stor enhet, som måler 18,7″ x 12,8″ x 12,8″ og veier 45,5 pund. Konkurrerende pakker av lignende størrelse og vekt med de mer vanlige, men mindre holdbare NMC-kjemiene, ville ha nesten dobbel lagringskapasitet og til en lignende pris.

Safari MEs LFP-kjemi veier mer enn konkurrerende kjemi, men kommer med ytterligere fordeler som kan oppveie dens ekstra masse. Som en langt mer stabil kjemi er jernfosfatbatterier iboende bedre for bruk i en bærbar enhet som kan bli banket rundt eller mistet. NMC-kjemi, derimot, er utsatt for termisk løping når cellene er skadet, noe som kan føre til batteribranner. LFP-batterier er mer termisk stabile og ikke utsatt for brann forårsaket av termisk løping, slik de fleste litium-ion-kjemier er.

Lading fra fullt drenert, var Safari MEs anslag ekstremt nær de forventede 85 minuttene for å komme tilbake til 100 %. Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

LFP varer også lenger, og støtter langt flere lade-utladingssykluser enn mer tradisjonelle litium-ion-celler. Lion Safari ME støtter 2500 sykluser med full utladningsdybde, og Safari ME XP-utvidelsen skal vare svimlende 3500 sykluser sammenlignet med 800-1000 for sammenlignbare NMC-kjemibaserte pakker. Det er som å få tre eller fire ganger forventet levealder for prisen av en.

Når det er på tide å bruke den lagrede energien fra pakken, er det mer enn opp til oppgaven, med noen av de høyeste effekteffektene jeg har sett i en bærbar kraftstasjon. Den har en kontinuerlig utgangseffekt på 2000 watt og kan støtte toppeffekt på opptil 4000 watt. Det er superimponerende og snakker til kvaliteten på den integrerte omformeren.

Selve pakken er teknisk sett oppført til å lagre 922 Wh energi, så vi setter den på prøve. Jeg koblet til min pålitelige 800W vannkoker og lot skipet seile. Den begynte umiddelbart å sluke energien, ifølge displayet på kraftstasjonen Safari MEs display er fullfarge, noe som ser bra ut, men det viser dessverre ikke hva sanntidsenergiforbruket eller ladehastigheten er. Dette er noen av de mest grunnleggende beregningene, og det er synd å ikke ha dem på denne vakre skjermen. I stedet får vi høynivåindikatorene «gjenværende tid» og batteriprosent. Fra disse kan du omtrentlig anslå hvor mye batterikapasitet som gjenstår hvis du kjenner til trekningen av de tilkoblede enhetene.

Stresstester Safari ME med induksjonstopp og vannkoker. Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

Med vannkokeren min tilkoblet og tent, stablet jeg på 500 watt Bonbowl induksjonstoppen, og Safari ME blinket ikke engang. Den gjenværende tiden ble nedskalert lineært, og sporet mot en brukbar kapasitet på 800 watt-timer. Lion Energy viser Safari ME som driver en rekke elektroverktøy, så jeg tok den ut og koblet til min Bosch Colt-ruter.

Den trekker rundt 680 watt, men oppstartskurvene til elektroverktøy gir ofte mer belastning på kraftsystemer, så jeg var ivrig etter å se hvordan kraftstasjonen taklet belastningen. Jeg skrudde opp og Safari ME blinket ikke engang. Den drev 10 minutter av ruteren uten problemer, og fra full, kunne den støtte 1 time og 20 minutter med ruting. Elektroverktøy brukes med jevne mellomrom på en arbeidsplass, og det er ikke vanskelig å forestille seg at Safari ME brukes som en daglig driver for å drive bordsager, kompressorer og annet elektroverktøy på en arbeidsplass.

Safari ME kan lades opp med solcellepaneler via en Anderson-kontakt. Ved å plugge inn et 100 watt solcellepanel ladet kraftstasjonen opp fra tom til full på 10 timer, og det er ikke vanskelig å forestille seg å bolte et lite 100 watt solcellepanel til en arbeidsbil for å holde et batteri bak i lastebilen ladet gjennom hele arbeidsdagen . Den kan også lades via et standard 120 volts uttak ved ganske enkelt å rulle ut den integrerte ladekabelen på 85 minutter. De fleste bærbare kraftstasjoner krever en ekstern ladekloss for å lade, og Lion Energy gikk gjennom de ekstra problemer med å integrere nødvendig elektronikk direkte i enheten for å strømlinjeforme ladingen.

Baksiden av enheten er vert for AC-ladekabelen, Anderson-kontakten for solcellepaneler og tilkoblingen for et ekstra batteri. Bildekreditt: Kyle Field, CleanTechnica

På strømutgangssiden kan den skyve strøm ut gjennom en av de 2 USB-A-portene, 2 USB-C-portene, et standard 12v-uttak, en Anderson-kontakt eller en av de to AC-uttakene foran. Flere vekselstrømuttak ville vært fint, men den høye kraftutgangen betyr at du også kan legge til en strømskinne. Det er ikke ideelt, men det er heller ikke verdens undergang.

Samlet sett er Lion Energy Safari ME en dyktig bærbar kraftstasjon med mindre lagringskapasitet og høyere øyeblikkelig og maksimal effekt enn forventet til dette prispunktet. Den integrerte elektronikken er fin og gjør dette til en kapabel alt i én pakke som skiller den fra hverandre. De massive håndtakene på toppen gjør det enkelt å flytte rundt, på bekostning av å øke fotavtrykket til enheten.

LFP-kjemien er en stor fordel på grunn av dens evne til å vare gjennom flere lade- og utladingssykluser og dens mer stabile natur. Til $2349 er det ikke billig, men muligheten til å legge til 2 kWh for $1749 med en Lion ME Expansion Pack åpner for muligheten for å bruke systemet som et reservebatteri for hjemmet eller til og med for noen større kommersielle applikasjoner.

Spesifikasjoner

  • Pris: $2349 MSRP. For øyeblikket til salgs for $1 996,65
  • Vekt: 45,5 lb
  • Dimensjoner (L x B x H): 18,7″ x 12,8″ x 12,8″
  • Utgang – AC: 2 x 120V uttak @ 2000 watt kontinuerlig, 4000 watt topp
  • Utgang – USB: 2X USB-A 5V @ 2,4A ea, 2X USB-C 20V @ 3A (60 Watt Max) PD
  • Utgang – 12V: 1X 12V @ 15A
  • Utgang – 12V Anderson: 1X 12V @ 25A
  • Inngang – 12V Anderson: Opptil 600 watt PV solenergi
  • Inngang – 120v AC: Opptil 30A
  • Garanti: 1 år


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...