Den nye IO Hawk Legacy e-scooteren: foreløpig rapport og test

Aug 27, 2022 | Elbil og elbil ladere


Krefeld-produsenten presenterer oss den splitter nye “Legacy”. IO Hawk Invester i en ekte high-end e-scooter som virkelig pakker kraft. Selv ved første øyekast er ytelsesparametrene mer enn imponerende:

IO Hawk Legend har 500 watt motorkraft og et 25 Ah batteri med en enorm rekkevidde på opptil 120 kilometer ifølge produsenten! Spesielt når det gjelder rekkevidde, setter denne e-scooteren nye standarder, og derfor burde den allerede være i toppen av ligaen av high-end e-scootere.

Vi synes også det ultramoderne designet er veldig kult, noe som gjør Legacy til et ekte blikkfang – ta en titt på bildene og se selv! Spesielt den kule fjæringen til forhjulene gir virkelig trøkk. Legacy e-scooter kommer i sort, gul og mint.

Unik oppheng

Arven skal ikke bare kunne takle glatt asfalt, men også med vanskelig underlag – det være seg humpete skogsstier, sand, grus, gress osv.

På den ene siden skyldes dette de fine og store 10-tommers terrengdekkene, men fremfor alt den unike Spring-R fjæringsteknologien, som ifølge produsenten skal gjøre kjøreopplevelsen «som en forsiktig gyngende båt”. Denne ekstremt myke turen oppnås gjennom en kombinasjon av hydraulisk fjæring og tradisjonelle svingarmer på bakhjulet.

IO Hawk Legacy 2 1024x646
IO Hawk Legacy i tåken

Høykvalitets bremser og blinklys for maksimal sikkerhet

Hydrauliske ZOOM skivebremser på for- og bakhjul sørger for høy bremseeffekt under alle værforhold. I tillegg forhindrer EABS at scooteren sklir under svært brå bremsemanøvrer.

Det integrerte bremselyset og spesielt blinkene fra den tyske produsenten Kellermann sørger også for ekstra sikkerhet på veien. Dette er de lyseste juridiske indikatorene i Europa. Legacy er utstyrt med to BL2000-blinklys og to Rhombus S Extreme-blinklys bak.

Den har også sitt eget horn.

Høykvalitets skjerm

Utstyret inkluderer en 5-tommers fargeskjerm som gir informasjon om alle relevante kjøreparametere til enhver tid – for eksempel gjeldende hastighet, rute, kjøretid, totale kilometer, batterispenning, etc.

Korte ladetider takket være to ladeporter

Til tross for ekstremt lang rekkevidde, drar IO HAWK Legacy fordel av korte ladetider, da scooteren har to ladeporter. Dette gjør det mulig å lade Legacy via to separate Ah-kraftpakker. Ved å bruke en ekstra strømpakke kan ladetiden reduseres fra 12 til bare 6 timer.

Enormt høy nyttelast

Vær oppmerksom på tungvektere: IO HAWK Legacy kan håndtere en svært høy nyttelast på opptil 150 kilo! Også verdt å nevne er den virkelig fine og brede slitebanen.

Innovativ foldemekanisme

Takket være den patenterte trippellåsende foldemekanismen kan Legacy e-scooter slås sammen enkelt og med bare noen få enkle trinn. Et spesielt NFC-nøkkellåsesystem beskytter scooteren mot tyver.

vekt

Med en vekt på 34 kilo er IO HAWK Legacy ganske tung, men ingenting annet kan forventes av en høyytelses elektrisk scooter med så enestående ytelsesparametere og så robust utførelse. Du må inngå kompromisser et sted…

IO Hawk Legacy 1 1 1024x912
IO Hawk Legacy – fargevalg

Hva bør IO HAWK Legacy koste?

For Legacy e-scooter er produsentens veiledende pris 2.099 euro. Forhåndsbestillere har for øyeblikket muligheten til å bestille scooteren til spesialprisen på 1.949 euro!

Vel, det er ikke akkurat billig, men Legacy er også den absolutte toppmodellen blant IO HAWK e-scooterne!

Uansett er vi veldig spente på våre første prøvekjøringer med denne lovende nye e-scooteren. Så snart tiden kommer, vil vi informere deg!

eldre tuning

Det vil definitivt være et tuning-produkt for den nye Legacy.

IO Hawk Legacy Test

Vi venter på at IO Hawk Legacy skal gjøre en detaljert test.

arvfellesskap

Fellesskapet for den nye arven finner du på Facebook her.Se her

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...