Det neste høyteknologiske verktøyet for bilettermarkedet? Stemmeassistenter

Nov 19, 2022 | Elbil og elbil ladere


Teknologi: AI i verkstedet

På begynnelsen av 1980-tallet ble vi først introdusert for KITT (forkortelse for “Knight Industries Two Thousand”), en kunstig intelligent person som bodde inne i en Pontiac Trans Am fra 1982 på det ikoniske amerikanske TV-showet Knight Rider. Mens KITT var utstyrt med en svimlende rekke sensorer og våpen, var dens kraftigste evne å kunne snakke med mennesker. KITT var ikke bare den trofaste sidemannen til David Hasselhoff, som spilte seriehelten, men en visjon om hva som er mulig i skjæringspunktet mellom de mest avanserte automotive- og samtale-AI-teknologiene.

KITT bil
Da biler begynte å snakke tilbake (bilde fra Automobile Magazine)

Omtrent 30 år senere lever vi i en tid da disse sci-fi-visjonene blir virkelighet som et resultat av raske, konvergerende teknologiske fremskritt. Dagens biler er proppfulle med nok digitale sensorer og automatiseringsteknologi til å gjøre KITT sjalu – og de kommer nå med KITT-lignende stemmeassistenter ombord. Mens dagens sjåfører nyter fordelene med disse samtale-superdatamaskinene-på-hjul, er det et annet bilsegment som kan dra nytte av stemme- og samtale-AI-teknologi: ettermarkedet.

Ettermarkedet står samtidig overfor en trifekta av markedsdynamikk: en massiv mangel på talent (Etterspørselen etter teknikere overgår tilbudet med 5:1), en dramatisk økning i etterspørselen (kl 12,2 år, gjennomsnittsalderen antall kjøretøyer er på en all-time high), og en kamp for å holde tritt med OEM-teknologier, som kan variere sterkt på tvers av merker. Resultatet? Ettermarkedsservicesentre har lagt enda større vekt på teknikers effektivitet og produktivitet for å møte etterspørselen. Samtidig leter de etter nye måter å rekruttere og beholde neste generasjon av profesjonelle biltjenester – digitale innfødte som har blitt myndige sammen med Alexa og Siri.

Skriv inn AI

Gå inn i det enorme potensialet til stemmeassistenter – ikke bare i bilen, men i butikkgarasjen. Teknikere trenger rask og pålitelig tilgang til nøyaktige data om bilene de utfører service på, men å hente disse dataene kan være alt annet enn praktisk. Når du står på klokka, vrir deg under et kjøretøy og trenger å sjekke en dreiemomentspesifikasjon eller en væsketype, blir verdien av stemmeteknologi åpenbar. Jada, du kan sette ned verktøyene dine, vaske hendene og gå til dataterminalen for å skrive opp et reparasjonsdatabasesøk, skumme etter svaret ditt og deretter gå tilbake for å utføre jobben. Eller du kan bli stående, si spørsmålet ditt på naturlig språk (tre ganger raskere enn du kan skrive) og umiddelbart få akkurat de dataene du trenger der i bukta. Flere minutter vs. flere sekunder. Kombiner denne effektiviteten over hver bukt i løpet av dager og uker, og du har en kraftmultiplikator på butikkgjennomstrømning.

automotive AI
Bare spør assistenten din

Og det er bare toppen av isfjellet. Ettersom butikker fortsetter å digitalisere driften gjennom Butikkstyringssystemer (SMS), skaper de en skattekiste av data som direkte kan påvirke butikkens produktivitet. Stemmegrensesnitt kan tilby betydelige fordeler når de er paret med disse systemene. For servicerådgivere som alltid er i bevegelse, hvor praktisk ville det være å få umiddelbare svar på “hvilke tjenester anbefalte vi ved siste besøk til Sallys Jeep?” eller “hva er ETA på Integras filtre?” I bukten kunne teknikere enkelt klokke inn og ut av jobber med stemmen, eller diktere notater på reparasjonsordrer om en tilleggstjeneste en kunde kanskje vil vurdere. Ved å senke barrieren for SMS-bruk og akselerere datatilgang, flyter informasjon friere til de som trenger det.

Taleassistenter kan også håndtere kompleks logikk og gi proaktive anbefalinger. Se for deg dette: en tekniker eller servicerådgiver logger et kjøretøys kilometerteller verbalt på 48 856 miles, og som svar gir en stemmeassistent proaktivt informasjon om de anbefalte vedlikeholdstjenestene for 50 000 miles. Dette gjør at en butikk enkelt kan foreslå disse tjenestene til kunden under dette besøket.

Superlading av butikken

Selv digitale kjøretøyinspeksjoner, som allerede formørker utklippstavler når det gjelder effektivitet, kan bli overladet med stemme. Ikke mer fomling gjennom kraner og menyer mens du prøver å sjekke ut et kjøretøy. “Start 20-punktsinspeksjonen … viskerne er litt løse, logg som gul, ta et bilde. OK, neste trinn…” Nå har du fått mer oppmerksomhet på kjøretøyet, mindre fokus på skjermen og dens visuelle grensesnitt.

Selv om oppsidepotensialet til stemme i garasjen er overbevisende, er det lettere sagt enn gjort å levere på disse brukssakene for stemmeassistent. Det krever en dyp kjennskap til den stemmetekniske stabelen, fra talegjenkjenning i støyende miljøer til naturlig språkforståelse i autokunnskapsdomenet (f.eks. å behandle et begrep som “hjulmuttermoment” som en vanlig spesifikasjonsforespørsel og ikke ha systemfeil -hør det som “vil ikke dreiemoment”).

Når data blir stemmeaktivert – enten disse dataene gjelder retningslinjer for kjøretøyreparasjoner, butikkdrift eller feilsøking av bilen foran deg – har alle fordeler. Jobbene til teknikere og servicerådgivere blir så mye enklere og morsommere. Butikkeiere tiltrekker og beholder store talenter. Og kundene kommer tilbake på veien mye raskere.

Om Ortho

Ortho, den første stemmeassistenten noensinne for bilettermarkedet, gir bilservicebutikker og fagfolk mulighet til å jobbe mer effektivt og generere mer inntekt. Gjennom en bærbar, håndfri løsning, leverer Ortho nøyaktige data på kommando, på sekunder, rett i bukta. Fra dreiemomentspesifikasjoner til væsketyper, målinger til vedlikeholdsintervaller, Ortho er den enkleste og raskeste måten å få tilgang til hundrevis av datapunkter for nesten hver bil på veien. Bare si «Hei Ortho» og gå.

Om RAIN Technology, Inc.

RAIN er ledende innen stemmeteknologi og konversasjons-AI. RAIN bygger voice-first programvareprodukter og støtter globale industriledere med å integrere stemmeteknologi i deres kundeopplevelse, drift og digitale økosystemer. Støttet av Stanley Ventures og andre ledende investeringsselskaper, kommersialiserer RAIN produktivitetsfokuserte stemmeassistenter for å håndtere store ineffektiviteter på arbeidsplassen. I tillegg til å bygge sine egne produkter, fortsetter RAIN å samarbeide med bransjeledende selskaper for å utvikle skreddersydde taleprodukter og opplevelser på tvers av B2C-, B2B- og B2E-landskapet.Se Kilden