Ekspert gir råd da over halvparten av britiske håndverkere opplever psykiske problemer | JernvarehandelDirect

Oct 10, 2022 | Diverse


Ekspert gir råd da over halvparten av britiske håndverkere opplever psykiske problemer |  JernvarehandelDirect

For Verdensdagen for psykisk helse har en mental helseekspert delt sine beste råd til britiske håndverkere, etter at forskning avslørte at mer enn fire av fem (82 %) opplever psykiske problemer på grunn av arbeidsrelaterte problemer.

Undersøkelsen ble utført på oppdrag av IronmongeryDirect, Storbritannias største leverandør av spesialiserte jernhandel, og resultatene er publisert i dens årlige industrirapport.

Den fant at nesten to tredjedeler (64 %) av håndverkerne opplever en form for psykisk helseproblem, som stress, angst eller depresjon, hver måned, og dessverre føler én av åtte (13 %) symptomer hver eneste dag.

Økonomi er fortsatt den viktigste årsaken til stress, med over en tredjedel (34 %) som sier at pengebekymringer spiller på hjernen deres. Faktisk er de fem beste årsakene de samme som i fjor, med kundespenninger (24 %) på andreplass igjen.

Den viktigste endringen fra 2021 er virkningen av kundemisbruk, med nesten en femtedel (18 %) som sa at de sliter med fornærmelser eller trusler, noe som er tredoblet fra forrige rapport (6 %).

De 10 vanligste årsakene til stress for håndverkere er:

Dessverre, til tross for fordelene ved å gjøre det, føler mer enn fire av fem (85 %) håndverkere seg ikke komfortable med å snakke med andre om følelsene sine. Bare én av seks (16 %) har snakket med venner eller familie om sin psykiske helse, noe som er betydelig færre enn i fjor (42 %).

Videre bekymrer én av seks (16 %) seg for hva kollegene deres ville tenke hvis de fortalte dem hva de gikk gjennom, og mer enn en fjerdedel (28 %) føler at de ikke kan ta fri fra jobben av psykiske årsaker.

Som en del av kampanjen for å øke bevisstheten om mental helse blant håndverkere, samarbeider IronmongeryDirect med Basildon Mind, veldedighetsorganisasjonen for mental helse, og donerer over £3000 for å støtte med sine vitale tjenester.

Emma Mamo, sjef for Workspace Wellbeing i Mind, sa: «I mannsdominerte bransjer som bygg og anlegg er ansatte ofte mindre villige og i stand til å åpne opp om sin mentale helse og be om støtte. Dette kan være problematisk fordi psykiske problemer ofte blir verre hvis de ikke behandles, og konsekvensene kan bli fatale.

“Vi oppfordrer arbeidsgivere til å skape kulturer der ansatte kan snakke åpent og ærlig om sin mentale helse.”

Minds beste tips for å håndtere psykiske problemer:

  1. Forstå mer om stress.
  2. Finn ut hva du synes er nyttig for å håndtere din mentale helse, samt hva som kan utløse den.
  3. Lær om ulike mestringsteknikker og om de fungerer for deg.
  4. Trene regelmessig.
  5. Tren mindfulness og meditasjon.
  6. Åpne opp og snakk med familie, venner og kolleger.

Dominick Sandford, administrerende direktør i IronmongeryDirect og ElectricalDirect, sa: «Det er en uheldig sannhet at psykiske helseproblemer er vanlige i bransjen vår, og det er forferdelig å se at så mange håndverkere opplever problemer med jevne mellomrom.

«Det er spesielt bekymringsfullt å se at antallet mennesker som snakker med andre om sin psykiske helse har falt betydelig fra i fjor. Så vanskelig som det kan være å diskutere følelsene dine, kan det å snakke om dem med noen andre, enten det er en kollega eller et familiemedlem, virkelig hjelpe deg med å ta tak i problemene.»

For å lese IronmongeryDirects Mental Health in the Trades: 2022 Report, klikk herKilde