En oppblåsbar elektrisk husbåt for 10 000 dollar for solenergi

Nov 26, 2022 | Elbil og elbil ladere


Listen over rare, men fantastiske elektriske båter på Alibaba ser ut til å vokse hver uke. Heldigvis for oss har vi klart å snuble over et annet merkelig tilbud i form av en oppblåsbar elektrisk husbåt. Og spør du meg, er den perfekt for den siste utgaven av Awesomely Weird Alibaba Electric Vehicle of the Week-serien.

Av en eller annen grunn ser det ut til at grafikeren vår tror at dette er mer et badeleke som jeg ville lagt i badekaret mitt enn et fullverdig havgående fartøy. Men ikke la deg lure! Denne oppblåsbare båten er faktisk 6 meter (20 fot) lang og har plass til opptil seks personer ombord (og tydeligvis ytterligere tre på taket).

Baldakinen er på en eller annen måte stiv nok til å støtte flere personer på toppen, noe som gjør den til en morsom dykkeplattform når du er ute på sjøen.

Jeg aner ikke hvordan en oppblåsbar husbåt kan være så sterk, men de ser ut til å ha skjønt det.

Eller noen har i det minste. Å google rundt får meg til å tro at dette kan være en knockoff fra et selskap som heter Hovercraft SI. Eller kanskje de bare henter oppblåsbare båter fra Alibaba-leverandøren jeg fant. Hvem vet? Det eneste jeg vet med sikkerhet er at jeg definitivt vil ha en av disse tingene!

Og til $10 000 (eller bare $6000 hvis du kjøper 100 enheter!), er det sannsynligvis en av de billigste elektriske husbåtene på markedet.

Begrepet husbåt kan imidlertid være litt av en strekning. Jeg er ikke sikker på at det er mye av et kjøkken, da en åpen flamme i en gummibåt av plast ikke virker som en god idé. Det er samme grunn til at du ikke ser mange grilling i utleiespretthus.

Og jeg har aldri sett et oppblåsbart toalett før, men jeg antar at det ikke ville vært en hyggelig opplevelse. Så denne husbåten mangler sannsynligvis et hode.

Men resten ser ut til å være pent gjennomtenkt. Først spurte jeg hvorfor den trengte fendere – det er ikke slik at du kommer til å skrape opp glassfiberskroget ditt. Men så skjønte jeg at det kanskje ikke var den beste ideen å skyve gummibåten din rett opp til en splintrik trebrygge.

Og sjekk ut disse utstyrene! Det er en flott kapteinstol og kommandokonsoll, det er store vinduer for å nyte soloppgangen hver morgen når du våkner, og det er til og med personverngardiner for å holde andres øyne borte fra deg om natten. Du hva de sier, når disse husbåtene gynger …. ikke kom og banker eller ring kystvakten fordi noe har gått fryktelig galt med den oppblåsbare husbåten min.

Beklager til mine mer teknologientusiastiske lesere, men vi har ikke mange spesifikasjoner å dele på denne interessante marine boligen. Vi kan fortelle at den elektriske påhengsmotoren er laget av EPropulsion, men jeg ser ingen informasjon om batterier.

Det er en god sjanse for at den kjører et 24V-48V-system, men uten ytterligere informasjon fra produsenten er jeg litt bekymret for at det er en BYOB-situasjon (ta med egne batterier).

Det er tilfellet med min egen elektriske båt som jeg nylig bestilte, hvor jeg må levere 24V-batteriene stateside når den kommer.

Likevel er det den enkle delen. Hvis Kina kan lage en oppblåsbar husbåt til meg, har jeg ikke noe imot å lete etter batterier.

Jeg er ikke sikker på hvor mye solenergi som er på taket heller, men de tre panelene ser ut til å være gode 250W hver, kanskje mer. Det er ikke sannsynlig nok til å drive motoren alene, men det kan doble rekkevidden til batteriet på en solrik dag. Det betyr også at du sannsynligvis kan unngå å lade båten hvis du bruker den bare i helgene. Selv om du nesten tømmer den i løpet av helgen, kan den lades opp igjen hele uken og være klar for deg med full lading neste lørdag morgen. Eller med tanke på at de fleste husbåter er ganske stasjonære, vil du kunne bruke batteriet til å kjøre andre enheter som lys, musikk, lade opp elektriske surfebrett osv.

Til $10 000 vil denne dessverre ikke bli lagt til min voksende stall med tvilsomme kjøp fra Alibaba. Men hvis noen andre vil ta en risiko, vil jeg være spent på å høre alt om jomfruturen din.

Kanskje bare ta med redningsvest.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden