ePF-2 XT 600: Testvinner – den beste ePowerFun noensinne?

Oct 24, 2022 | Elbil og elbil ladere


ePF-2 XT 600 i detalj: Mye tyder på at den nye e-scooteren vil bli «den beste ePowerFun noensinne».

Mange av dere har kanskje allerede lagt merke til: Den etterlengtede nye ePowerFun e-scooteren er i startblokkene. Den heter ePF-2 og kan allerede forhåndsbestilles på ePowerFun-nettsiden. Levering forventes å skje i midten av november.

Spesialfunksjonen: ePowerFun ePF-2 kommer i fem versjoner – så du er bortskjemt med valg. Men hvor er forskjellene?

Felles for alle ePF-2 e-scootere er fine, store 10-tommers luftdekk og en enormt kraftig 500W motor med 1200W (!) toppeffekt. Selv bratte stigninger bør ikke være et hinder for disse kraftsentrene. Rent visuelt ser kjøretøyene nesten like ut ved første øyekast – enkle, men stilige og ryddige.

På den annen side er det forskjeller hovedsakelig i rekkevidden: Scooterne kommer med fem forskjellige batterier (480Wh, 600Wh, 835Wh), slik at rekkevidden varierer tilsvarende mellom 58 km, 72 km og fantastiske 100 km.

ePF-2 med ekstra gripetape
ePF-2 med ekstra gripetape “M-Racing”

Bortsett fra basismodellen (“ePF-2 START”), er alle ePF-2 e-scootere utstyrt med nyttige blinklys foran og bak. Indikatorbryterne er svært lette å nå, slik at du alltid kan holde hendene på styret.

Hvilken ePF-2 elektrisk scooter er best?

Med fem ePF-2 scootere å velge mellom, oppstår naturligvis spørsmålet om hvilken av dem som er best. Her avhenger det selvfølgelig av ytelsesparametrene, men det også Pris-ytelse-forhold bør ikke ses bort fra.

Vi har behandlet dette spørsmålet og har – etter nøye vurdering – valgt ePF-2 XT 600 som vår personlige testvinner. Vi tror til og med at det kan være den beste ePowerFun e-scooteren noensinne!

ePowerFun ePF-2 sammenligning
ePowerFun ePF-2 sammenligning

Vi ønsker å forklare deg hvordan og hvorfor vi kom til denne konklusjonen:

Unik egenskap ved fjæringsgaffelen

Her er den avgjørende fordelen med ePF-2 XT 600: Av alle fem ePF-2 e-scootere er XT 600 den eneste som er utstyrt med frontfjæringsgaffel som standard. I kombinasjon med de 10-tommers luftdekkene skal dette sikre ekstremt gode kjøreegenskaper, selv på ujevnt underlag. Spesielt harde støt, f.eks. fra fortauskanter og jettegryter, absorberes utmerket av fjærgaffelen.

ePF-2 XT600 testvinner
ePF-2 XT600 testvinner

Enormt utvalg muliggjør omfattende turer

Når det kommer til rekkevidde er XT 600 rett og slett enorm – med sitt 600Wh batteri kan den reise opptil 72 km. Takket være kombinasjonen av lang rekkevidde, ekstremt kraftig motor og absorberende fjæringsgaffel, er dette kjøretøyet ikke bare ideelt egnet for ruter på jevn asfalt – du kan også bruke scooteren perfekt for lengre turer på landsbygda, selv om det er temmelig kupert.

Vel, vi må innrømme: ePF-2 CITY 835 skal til og med ha en rekkevidde på 100 km med sitt 835Wh-batteri. Den er overlegen XT 600 når det gjelder rekkevidde – men den har ikke standard fjæringsgaffel. Og vi er av den oppfatning at spesielt fjærgaffelen kjennetegner XT 600 på en helt spesiell måte. Og en rekkevidde på opptil 72 km er fortsatt enorm og burde egentlig være mer enn tilstrekkelig.

I tillegg er ePF-2 XT 600 med en pris på 929 euro også betydelig billigere enn ePF-2 CITY 835, som selges hos ePowerFun for 999 euro – det utgjør hele 70 euro forskjell. I tider med generelt stramme budsjetter er dette ingen liten sak.

Det er overraskende at de fem nye ePF-2 e-scooterne, til tross for ulike ytelsesparametere og utstyrsegenskaper, neppe skiller seg fra hverandre når det gjelder vekt.Mens grunnmodellen (“ePF-2 START”) med en rekkevidde på 58 km har totalt 18,3 kg, ePF-2 XT 600 veier bare 2,1 kg mer, altså bare 20,4 kg totalt – og det til tross for et mye kraftigere batteri som du kan reise opptil 72 km med!

Derfor tror vi at ePF-2 XT 600 også er testvinneren blant de nye ePowerFun e-scooterne når det gjelder pris-ytelse-forhold.

Et billigere alternativ til XT 600 ville være ePF CITY 600. Akkurat som XT 600 har denne scooteren et 600Wh batteri og en rekkevidde på opptil 72 km. Med en pris på 879 euro er den også litt billigere – men den komfortable fjæringsgaffelen mangler.

Vi må påpeke at en opphengsgaffel kan ettermonteres på alle nye ePF-2 scootere om ønskelig – men dette har selvfølgelig sin pris. Bare XT 600 er allerede utstyrt med fjærgaffel som standard, slik at pris-ytelse-forholdet er spesielt godt her.

ePF-2 XT 600 testvinner – flere fordeler

Selvfølgelig har denne e-scooteren mange flere fordeler enn “bare” en ekstremt kraftig motor (1200W toppeffekt!), en utrolig rekkevidde (72km!) og det høyeste nivået av kjørekomfort, takket være den fjærende gaffelen og en fin stor 10 ” pneumatiske dekk:

 • Toppfarten er optimert til raske 22 km/t.
 • 3 hastighetsmoduser (inkl. skyvehjelp)
 • Blinklys foran og bak sørger for spesielt sikre svingemanøvrer.
 • Kontrollelektronikk fra elektronikkpartneren HOBBYWING (RC-bilverdensmester!) sørger for en svært følsom fartsgrense og en spesielt kraftig responsiv e-brems.
 • Totalvekten er moderate 20,4 kg, til tross for sterkt batteri og spesielt kraftig motor.
 • Maks belastning: 120 kg, så også egnet for tyngre personer.
 • Trommelbremser med lite vedlikehold foran og restituerende e-brems bak.
 • Ekstra skarp C7 frontlykt (50 lux) med sidelysfunksjon (sidelysring). Vinkelen på frontlykten er justerbar.
 • Med baklys og skiltholder.
 • Stort løpebrett (51×17 cm) for et komfortabelt stativ, selv med store føtter.
 • Stort display (78×56 mm) med informasjon om alle relevante kjøredata (hastighet, batterinivå osv.). Lett å lese selv i sollys.
 • 54V/2A hurtiglader er inkludert (ladetid kun 6-7 timer).
 • Kompatibel med den praktiske ePowerFun-appen (med mye nyttig tilleggsinformasjon, startsperre osv.).
 • Absolutt alle (!) reservedeler kan bestilles enkeltvis når som helst.
 • Selvfølgelig med gatelov i Tyskland.

Som du kan se, har ePowerFun gjort en stor hit med ePF-2 XT 600. Selv om alle fem ePF-2 e-scootere anbefales på det sterkeste, er XT 600 vår personlige favoritt – sannsynligvis den beste ePowerFun noensinne. Av denne grunn har ePF-2 testvinneren blitt. Med denne modellen er alt helt riktig – prosessering, optikk, ytelsesparametere – og også prisen på bare 929 euro. Du finner neppe en tilsvarende e-scooter til en så lav pris. Vi er sikre på at du vil ha mye moro med denne modellen – enten det er på korte turer i byen eller på lengre turer! Med den enorme rekkevidden på 72 km, trenger du ikke å bekymre deg for et tomt batteri; og takket være de 10-tommers pneumatiske dekkene og fjæringsgaffelen drar du alltid nytte av god kjørekomfort.

ePF-2 suspensjon
ePF-2 suspensjon

ePF-2 XT 600: Testvinner – den beste ePowerFun noensinne – Bestill nå!

Du kan allerede forhåndsbestille ePF-2 XT 600 på ePowerFun-nettstedet (alle andre ePF-2-scootere også, selvfølgelig). Du bør skynde deg, for disse scooterne vil garantert bli toppselgere igjen! Levering forventes fra midten av november 2022 (senest 28. november). Vi skal få en helt spesiell XT600 om noen dager og gjøre en live test… La oss se om vi holder det vi lover basert på vår lange erfaring her… 🙂

Vårt tips: Skriv inn vår eksklusive ePF-2-kupongkode når du bestiller på ePowerFun-nettstedet “EScooter-blogg” og du vil motta 10 euro rabatt!Se her

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...