Er Alexa Skills gratis? Her er avtalen…

Oct 19, 2022 | Smarthus


Alexa er Amazons virtuelle assistent som er innebygd i deres Echo-smarthøyttalere. Akkurat som Google Assistant og Siri, svarer Alexa på spørsmål, utfører standardoppgaver på kommando og gir smarte hjemmekontrollfunksjoner. Mange av disse funksjonene er muliggjort gjennom Alexa Skills.

Alexa-ferdigheter er avgjørende for å bruke Amazon Echo til sitt fulle potensial. Når du lærer dette, vil du naturligvis lure på:

“Er Alexa Skills Free eller koster de penger?”

Hva koster Alexa Skills?

Alexa Skills er helt GRATIS, men noen ferdigheter kan ha en abonnementsavgift knyttet til seg. Å aktivere selve ferdigheten vil være gratis, og å bruke dens mest grunnleggende funksjoner kan være gratis, men det kan koste penger å bruke en bestemt ferdighet til sitt fulle potensial. Du vil imidlertid finne mange ferdigheter, uten noen avgifter involvert.

Et eksempel på en ferdighet med potensielle avgifter kan være Spotify*. Det er gratis å aktivere Spotify-ferdigheten. Du kan også spille musikk med denne ferdigheten gratis. Det vil imidlertid være reklame, og du vil ikke kunne velge spesifikke sanger uten Premium-abonnementet.

*En bonus ved å bruke Spotify med Alexa, er at Alexa fungerer med Spotify Connect.

Hva er egentlig en Alexa-ferdighet?

Alexa Skills er tilleggsfunksjoner som gir mulighet for en rekke tilleggsfunksjoner. Disse funksjonene kan dekke et bredt spekter av områder som nyheter, shopping, mote, finans, vær og mye mer. Mange ferdigheter involverer integrering av ulike tredjepartsapper og -tjenester med Alexa. Ferdigheter er for Alexa hva apper er for en smarttelefon.

Teknisk sett er alt Alexa kan gjøre en “ferdighet”. Hvis jeg lærte deg å fortelle tiden, ville du ha den ferdigheten. Det samme med Alexa. Hun kommer ut av boksen og kan det grunnleggende, men du må aktivere (eller “lære”) henne andre ferdigheter du vil at hun skal ha. Selv om disse tilleggsmulighetene ikke er forhåndsinstallert, har hun umiddelbar tilgang til dem via internett.

Det er for tiden mer enn 100 000 ferdigheter på Alexa-markedet, de fleste av dem er fra tredjeparter. Hvem som helst kan faktisk “bygge” en ferdighet ved å bruke Alexa Skills Kit, hvis du vet hva du gjør. (Her er en veiledning, hvis du vil prøve det.)

Alexa Vis på bordet

Topp 12 gratis Alexa-ferdigheter

Å sette sammen en liste over de beste ferdighetene kan være vanskelig ettersom individuelle brukere har sine egne behov og preferanser. Men hvis du bare ser på populariteten til forskjellige ferdigheter, er her noen du kan finne nyttige:

 1. Nyheter – NPR
  • Alexa gjør det enklere enn noen gang å få tilgang til de siste nyhetene. NPR har for eksempel en liten fem-minutters briefing av dagens nyheter.
 2. Vær – Værkanalen
  • Bare si “Alexa, spør The Weather Channel Hva er været?” Med Echo Show kan du til og med se din lokale radar.
 3. Netthandel – Amazon Shopping
  • Si “Alexa, bestill [insert item]”. Med denne ferdigheten kan du faktisk bestille varer på Amazon. (Dette kommer allerede aktivert, så hvis du har barn, vil du kanskje deaktivere dette på Alexa-appen.)
 4. Sikkerhet – Alexa Guard
  • Denne ferdigheten legger til sikkerhetsfunksjoner til ekkoet ditt ved å sende deg varsler og utføre bestemte kommandoer når visse hendelser inntreffer. Dette kan inkludere å sende deg en melding når glass knuses i nærheten og slå på lyset for å indikere at noen er hjemme. Den er også i stand til å kommunisere med Ring- og ADT-sikkerhetssystemer.
 5. Fitness – 5-minutters planketrening
  • Denne ferdigheten guider deg gjennom 6 korte sett med planker med litt hvile mellom hvert sett. Det er ingen spøk. Gjør dette hver dag, og du vil garantert ha en flatere midseksjon!
 6. Musikk – Amazon Prime Music
  • Over 2 millioner sanger er inkludert i et standard Prime-medlemskap. Det er en Music Unlimited-plan som er en tilleggsavgift.
 7. Lydbøker – Hørbar
  • Mens det generelt er en liten abonnementsavgift for Audibles tjeneste, har de for øyeblikket en gratis å lytte-liste. Min favorittdel med denne ferdigheten er å lytte til en lydbok i bilen min og fortsette der jeg slapp mens jeg går inn i huset.
 8. Aksjemarked og investering – TD Ameritrade
  • Be Alexa spørre Ameritrade om gjeldende handelspriser og overskrifter på favorittfondene og -selskapene dine. Hvis du har en Ameritrade-konto, kan du også spørre om kontosaldoen din, posisjonene dine og overvåkningslisten din.
 9. Planlegging Gmail, iCloud, Microsoft Office 365, etc
  • Si “Alexa, legg til en avtale i kalenderen min.” Hun vil be deg om detaljene. Du trenger bare å legge til gjeldende konto i Alexa-appen (Meny>Innstillinger>Kalender og e-post).
 10. Oppskrifter – For Echo Show
  • Bare si “Alexa, søk grytestekeoppskrifter”. Eller enda bedre, sjekk kjøleskapet ditt og si noe sånt som “Alexa, hva kan jeg lage med løk, gulrøtter og kyllingbryst?”. Det er oppskrifter og matlagingsvideoer fra flere kilder, inkludert Food Network. Du kan til og med abonnere på matlagingskurs!
 11. Vinsammenkobling – MySomm (dvs. «Vingal»)
  • Du kan ha en virtuell sommelier til din umiddelbare disposisjon når du vil. Har du middagsgjester? Si “Alexa, spør Wine Gal hvilken vin som passer godt til en stekt kylling?”
 12. Bedtime Stories – Kort sengetidshistorie
  • Har du hendene fulle? La den virtuelle barnepiken din fortelle den lille en godnatthistorie med denne hendige appen. Flere historier tilgjengelig for øyeblikket og flere kommer!

Hva med noen morsomme ferdigheter?

Underholdning er aldri mangelvare med mer enn 100 000 ferdigheter til din disposisjon. Hvis du kun har brukt smarthøyttaleren din av praktiske årsaker, kan du også lette opp og prøve noen morsomme ferdigheter for en forandring. Her er 5 virkelig morsomme Alexa-ferdigheter:

 1. Vend en mynt
  • Kan du ikke bestemme deg? Si “Alexa, vend en mynt”.
 2. Kast noen terninger
  • Enten du mistet terningene til Yahtzee-spillet ditt eller ønsker å spille noen craps, har Echo deg dekket. Si “Alexa, kast 2 terninger”, Alexa, kast 4 terninger” og så videre.
 3. Spill Bingo
  • Bare skriv ut noen bingokort på nettet og si “Alexa, start bingospillet!”
 4. Gale fakta
  • Si: “Alexa, gi meg et vanvittig faktum”. Hun er full av ubrukelig informasjon.
 5. Test smartene dine
  • Verten er Alex(a) Trebek, bare si “Alexa, start Jeopardy”. Dette har vært en tidstestet AI-favoritt siden ca. 2016.

Lys opp dagen din med Alexa-triks og vitser

Hvis du vil muntre opp eller lyse opp en dårlig dag, har Alexa mange triks i ermet. Her er noen interessante:

 1. Vitser
  • Bare si “Alexa, fortell meg en vits”. Hun har litt av en samling og savner aldri punch line. Hun er definitivt sin egen største fan…
 2. Få Alexa til å synge for deg
  • Prøv å si “Alexa, syng meg en sang”, “Alexa, syng meg en countrysang” eller “Alexa beatbox for meg!”. Hun kommer ikke til å vinne en Grammy, men hun er en underholder.
 3. Simon sier
  • Muliggjøre Simon sier og si deretter “Alexa, spill Simon Says”. Barn elsker åpenbart denne ferdigheten.
 4. Slå opp med Alexa
  • Fortell Alexa “Skru ned for hva?”. Svaret hennes er uvurderlig!

Hva med en liste over Alexa Drikkespill?

Bare fordi Alexa kan brukes til seriøst arbeid og påminnelser, betyr det ikke at du ikke kan ha det litt moro med det. Selv om du kanskje ikke trenger det under en fest, Alexa kan være en humoristisk måte å spille noen drikkespill på. *Følgende spill er for et voksent publikum over den lovlige alkoholalderen.

 1. Hvem drikker?
  • Hvem drikker er flott for små forsamlinger som har funnet seg selv å sitte i stua din. Start spillet ved å sitte i en sirkel og la noen spørre “Hvem drikker?”. Alexa vil gi deg instruksjoner og noen ganger til og med lage nye regler. Spillere går vanligvis i en rotasjon med klokken og spør henne spørsmålet “Hvem drikker?”
 2. Sangquiz
  • Dette er uansett et morsomt spill, men det er perfekt for å ta noen drinker med vennene dine. Du begynner med å velge din musikalske sjanger og deretter velge mellom 1 – 4 spillere. Alexa vil spille en sang, og du må gjette sangartisten og tittelen. Du får poeng for hver enkelt. Drikkeversjonen av dette Alexa-spillet ville få hver spiller til å drikke for hvert feil svar.
 3. Ølbriller
  • Si “Alexa, åpne ølbriller”. Alexa vil stille deg noen ganske morsomme spørsmål i et forsøk på å bestemme når det er på tide for deg å slutte å drikke. Når du har gått gjennom listen hennes, vil hun oppgi din edruelighet. Dette er en morsom ferdighet du kan ha i baklommen når det er på tide å kutte en av vennene dine for kvelden. Humor på noens bekostning – som kanskje ikke husker det om morgenen – er ganske ufarlig.
   • (Jeg føler at det er viktig å merke seg at dette utelukkende er for underholdningsformål og egentlig ikke bør brukes for en virkelig målestokk for nøkternhet.)

Konklusjon

Alexa Skills er stort sett gratis, men det kan være noen premiumversjoner som hver ferdighet tilbyr. Det er også ferdigheter som utelukkende eksisterer for å følge en digital enhet som må kjøpes først. Disse ferdighetene lar deg stille inn alarmer og påminnelser, utføre nettsøk, lytte til musikk og kontrollere smarthjemenhetene dine ved hjelp av talekommandoer.

Med over 100 000 ferdigheter til rådighet, kan du ha et bredt spekter av applikasjoner å velge mellom – alt fra produktivitetsverktøy og smarthus-integrasjoner til moro og underholdning. Denne listen vokser hver dag, og det samme gjør Alexas evner.

Sørg for at du gjør disse endringene i Alexa-innstillingene dine!Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...