Fremveksten av Amy’s Electrics – en suksesshistorie | Vurderte personer

Dec 31, 2022 | Diverse


Fremveksten av Amy's Electrics – en suksesshistorie |  Vurderte personer

Teamet hos Rated People beviser at kvinner kan skape en vellykket karriere i den elektriske industrien, og deler historien bak fremveksten av Amy’s Electrics.

Amy Nicholson, eier av Amy’s Electrics, har jobbet med kvinnelige elektrikere i over et tiår og har eid sitt eget selskap de siste fem årene. Etter å ha blitt opplært av en elektriker som så en mulighet til å få flere kvinner inn i bransjen, brenner Amy for å hjelpe flere kvinner til å se de fantastiske mulighetene som er tilgjengelige for dem. Her er historien hennes:

Å komme inn i bransjen

Amy ble elektriker da hun var 26 etter å ha møtt en kvinne som var plasterer. Dette var første gang hun noen gang hadde sett en kvinne jobbe innen handelssektoren, og det var aldri noe hun vurderte, hovedsakelig fordi det ikke hadde blitt foreslått for henne på skolen som en mulig karrierevei.

Når jeg tenker tilbake på skolen, husker Amy dessverre at de som gikk inn i fagene ble sett på som akademisk svake, eller ikke smarte nok til å gå på universitetet. Hun mener denne misoppfatningen må endres, og mener at beslutningen om å følge hennes nåværende karrierevalg «er det beste hun noen gang har gjort».

Amy fant en velrespektert elektriker, Kaye, som var opptatt av å hjelpe unge kvinner ved å gi dem ferdighetene de trengte for å lykkes i en profesjonell handel. Kaye fungerte som en enorm kilde til inspirasjon gjennom hele Amys karriere og ga Amy lidenskapen til å sikre at fremtidige håndverkskvinner føler seg velkommen og får riktig opplæring for fremtiden. Dette førte til dannelsen av Amy’s Electrics.

Som en som ønsker å se flere kvinner komme gjennom gradene, liker ikke Amy at arbeidsstyrken ofte blir referert til som ‘handelsmenn’. Hun synes det er opprørende at det er det generelle begrepet som brukes for å beskrive kvinner, som seg selv og teamet hennes.

«På sosiale medier er jeg en del av en gruppe på over 800 elektrikere som er kvinner – og det er bare elektrikere! Det er så mange av oss som ikke er representert av det begrepet, sier hun.

Representasjon av kvinner i feltet

Da Amy begynte å trene, jobbet hun med andre kvinner som hadde opplevd diskriminering på arbeidsplassen. En av hennes kolleger husker en jobb der menn la fra seg elektroverktøyet og ropte for å spørre hvorfor kvinner jobbet på stedet. En annen erfaren håndverker rev ut kvinnetoalettet på stedet for å hindre dem i å kunne jobbe på jobben.

Amy sier: «Hvis bare flere unge jenter fikk den samme muligheten som jeg var så heldig å ha – og rådet dem om at de kan få en solid karriere som fagpersonell, kan de tjene sine egne penger – gode penger også – og de vil ha en ferdighet som de kan bruke for alltid i en bransje som alltid vil være nødvendig. Men det kommuniseres ikke slik på skolen.

“Jeg tror virkelig at den største barrieren for meg var å ikke vite om mulighetene i bransjen, og ikke engang høre om kvinner som flyttet inn i fag. Det var ikke før jeg var 26 at jeg begynte å trene, noe som viser hvor lang tid det tok før jeg ble introdusert for denne verden.»

  • AMY 4
  • AMY 5

En tid for forandring

Det er så viktig å få alle til å føle at de hører hjemme i denne bransjen. Men for å få dette til, ønsker Amy å se større selskaper som tilbyr læreplasser til unge mennesker slik at de kan lære dem opp og vise at de er verdige til å lære disse ferdighetene.

Hun sier: «Jeg tror det er nøkkelen å bevise at det er en etterspørsel etter kvinner i fagene. Mange huseiere søker aktivt etter kvinner til å utføre arbeid i hjemmene sine, noe som er flott for oss! Dessuten er det viktig å promotere mulighetene for unge kvinner – hvis unge mennesker begynner å jobbe i en alder av 18, kan de lett tjene oppover £50k når de er 25 – mulighetene er enorme.

«Å tilby læreplasser til unge kvinner vil hjelpe dem å få foten innenfor døren fordi den største barrieren for å komme inn i bransjen er erfaring. Du kan få alle kvalifikasjonene uten å gjøre en jobb på egenhånd, så det er veldig viktig at du har den praksisen under beltet slik at du kan bevise at du er verdt det.»

Få mer informasjon om tjenestene som tilbys fra Rated People herKilde