Gjenbruk av proprietære trådløse stikkontakter uten trådløs hacking

Aug 30, 2022 | Smarthus


Å bøye ulike proprietære enheter til vår vilje er en hackers overgangsrite. Når det gjelder proprietære stikkontakter, ville vi ofte reversere og etterligne protokollen deres – men du kan absolutt ta en snarvei og, som [oaox], forfalske knappen trykker på den originale fjernkontrollen! Knapper på slike fjernkontroller har en tendens til å multiplekses og leses som en nøkkelmatrise (forutsatt at det er mer enn fire av dem), så du kan ikke bare trekke en av putene til bakken og forvente å ikke forvirre mikrokontrolleren inne i fjernkontrollen. Mens du leser en nøkkelmatrise, vil kontrolleren vanligvis kjøre rader én etter én og lese kolonnetilstander, og en rad eller kolonne drevet eksternt vil resultere i at koden oppfatter en hel gruppe taster som “trykket” – imidlertid en digital- drevet “bryter” har ikke dette problemet!

En måte å oppnå dette på vil være å bruke en transistor, men [oaox] spilte det trygt og gikk for en 4066 analog multiplekser, som har større sjanse for å fungere med hvilken som helst fjernkontroll uansett knappekonfigurasjon, for eksempel, selv når knappene er kablet som en del av et motstandsnettverk. Som en bonus vil fjernkontrollen fortsatt fungere, og du vil fortsatt kunne bruke knappene til det opprinnelige formålet – så lenge du holder ledningsjobben ryddig! Sammenlignet med omvendt utvikling av protokollen og bruk av en trådløs sender, har dette også fordelen av å kunne jobbe konsekvent med selv ikke-sanntidsenheter som Raspberry Pi og andre enheter som kjører et OS og ikke er i stand til å garantere konsistent drift når du kjører en billig GPIO-drevet RF-sender.

Tidligere har vi sett folk prøve å takle akkurat dette problemet, og ty til RF-protokollhacking til slutt. Vi har snakket om analoge multipleksere og brytere tidligere, hvis du vil finne ut flere måter å bruke dem på for å løse hackingproblemene dine! Tar du utgangspunkt i prosjekter som disse, er det ikke så langt før du kan erstatte de drivende joystickene på Nintendo Switch med pekeplater!
Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...