Glamox lyser opp Hertfordshires første karbonnøytrale skole med tilkoblet LED-belysning

Feb 22, 2023 | Diverse


Glamox lyser opp Hertfordshires første karbonnøytrale skole med tilkoblet LED-belysning

Glamox Luxonic, en del av Glamox AS (GLX), et ledende belysningsselskap, vil levere energieffektiv innendørs og utendørs tilkoblet LED-belysning til Buntingford First School, den første karbonnøytrale skolen i Hertfordshire, England.

Glamox Luxonic ble tildelt kontrakten av Pentalec Limited, entreprenøren for bygningstjenester, som vil installere belysningen i tide til åpningen av den nye 330-elever barne- og barneskolen i september 2023.

Den nye Hertfordshire Country Council-skolen bygges av Morgan Sindall Construction. Bygningen hever standarden for skoledesign og bruker Passivhaus-standarden for å sikre utmerket luftkvalitet, reduserte utslipp og lave energikostnader. Den spesialdesignede skolen vil være utstyrt med et 175-panel 100 kW solenergisystem, seks ladepunkter for elektriske kjøretøy, luftvarmepumper, tredoblet glass, et klasserom på taket, lekeområder og en “skogskole.”

Glamox tilbyr 430 LED innendørs og utendørs armaturer. Innendørslys inkluderer innfelte takpaneler, downlights, dekorative tak- og veggmonterte armaturer og nødbelysning. Belysningen i klasserom og haller styres av et trådløst lysstyringssystem. Sensorer innebygd i armaturene registrerer tilstedeværelse av personer for å aktivere belysningen og dimme ned og slå av når folk ikke er tilstede. Sensorer registrerer også naturlige lysnivåer, og gir kun belysning når det er nødvendig – en funksjon som kalles “daglyshøsting”. Utvendig vil det være stangmonterte, innfelte, pullert, og veggmonterte armaturer.

«Vi ønsket utmerket lyskvalitet og lavt energibruk, kombinert med god valuta for pengene. Glamox Luxonic samarbeidet med oss ​​på hvert trinn. Dets folk har bidratt til designet og utarbeidet de riktige lysnivåene for å møte de krevende kriteriene, sier Sam Stageman, direktør, Pentalec. “Det er tydelig at vi deler den samme tilnærmingen til kundeservice og en lidenskap for dekarbonisering av bygninger.”

“Sammenlignet med en skole som bruker konvensjonell belysning, anslår vi at installasjonen vil bruke rundt 80-90 prosent mindre strøm,” sa David Hunt, administrerende direktør i Glamox Luxonic. “Det er å håpe at Buntingford First School vil bli planen for nybyggede skoler over hele landet, et skritt som kan hjelpe Storbritannia til å oppnå sine ambisjoner om å være netto null innen 2050.”

Finn ut mer om Glamox Luxonic sine LED-belysningsløsninger herKilde