Gruppesøksmål anlagt mot Tesla etter en skandale om personvern for video

Apr 9, 2023 | Elbil og elbil ladere


Et gruppesøksmål har blitt anlagt mot Tesla, etter at det kom nyheter om ansatte som deler private videoer internt.

Den opprinnelige rapporten fra Reuters kom torsdag. Reuters snakket med flere Tesla-ansatte som sa at Tesla-dashcam- og vaktmodusvideoer ble delt i Tesla i private eller gruppechatter blant ansatte.

Disse bildene og videoene inkluderte bilder av hunder, morsomme veiskilt og annet ufarlig innhold, men inkluderte også videoer av innsiden av garasjer, av eiernes barn, og til og med en video av en mann som nærmer seg et kjøretøy naken.

Tesla ga nylig ut en mer detaljert titt på sin dataverntilnærming, der den hevdet at de fleste data blir behandlet direkte på kjøretøy og bare visse data deles med Tesla. De fleste av disse dataene er anonymiserte med mindre de er knyttet til en “sikkerhetskritisk hendelse”.

Men rapporten antyder at selv om Tesla sier det anonymiserte data, kan personlig identifiserbar informasjon, inkludert adressedata, ha blitt knyttet til disse videoene når de ble delt i interne gruppechatter.

Nå har vi sett et advokatfirma reagere raskt på disse påstandene ved å inngi et gruppesøksmål bare én dag etter avsløringene. Søksmålet ble anlagt i US District Court i Nord-California av advokatfirmaet Fitzgerald Joseph LLP på vegne av Henry Yeh, en Tesla-eier i San Francisco.

Saken hevder at selskapet brøt Californias statsgrunnlov, Californias personvernlover og sine egne retningslinjer for personvern. Den hevder også at Tesla villedet kunder om datavern. Den ber om at Tesla blir pålagt å fortsette denne oppførselen, og søker å få tilbakebetalt faktiske og straffbare skader. De søkte erstatningene er ikke oppregnet, bortsett fra at antallet er over 5 millioner dollar.

Søksmålet hevder at det er betydelige potensielle kostnader for Tesla-kunder knyttet til personvern. For å deaktivere bilens kameraer, må en eier betale en profesjonell for å deaktivere dem, og dermed redusere den betalte funksjonaliteten til bilen. En tidligere Tesla-ansatt sitert av Insider sa at han satte teip over kameraene i sin egen bil en stund etter å ha sett hvor mye tilgang til informasjon Tesla hadde.

Men dette er bare det første trinnet i et gruppesøksmål. For det første har ikke advokatfirmaet som arkiverer dette tilgang til de aktuelle bevisene ennå, som vil komme senere under oppdagelsen.

Siden Reuters rapport først falt i går, inkluderer søksmålet spekulasjoner – som sier at disse videoene “sannsynligvis” ble delt eksternt, selv om dette ikke er eksplisitt angitt i rapporten. Så å inngi søksmålet så raskt virker litt opportunistisk, og firmaet ønsker å være den første til å gjøre krav på denne potensielle søksmålet.

Det må også avgjøres av en dommer om dette er et legitimt gruppesøksmål og om Fitzgerald Joseph LLP vil være i stand til å gå videre og representere klassen.

Les hele søksmålet nedenfor:

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden