Har langdistansemodeller mer verdi?

Dec 7, 2022 | Elbil og elbil ladere


Prisene på brukte elbiler synker, men langdistansemodeller ser ut til å holde verdien bedre, ifølge Automotive News.

Mens analytikere prøver å bruke verdimålinger for bruktbiler på den økende populasjonen av brukte elbiler, bruker JD Power et “ganske betydelig fradrag” på restverdien til enhver modell med en rekkevidde under 275 miles, som firmaet anser for å være gjeldende bransjegjennomsnitt, ifølge rapporten.

JD Power undersøker også effekten av ladetid på restverdi, mens Black Book bygger modeller for restverdi som tar hensyn til både ladetid og rekkevidde, heter det i rapporten.

2019 Chevrolet Bolt EV

2019 Chevrolet Bolt EV

Disse anstrengelsene for mer nøyaktig å forutsi EV-restrekkevidde kommer midt i markedsvolatiliteten. Den gjennomsnittlige 3 år gamle elbilen holdt 66 % av klistremerkeprisen i en kort periode i oktober, og markerte første gang brukte elbiler holdt verdien bedre enn bruktbilmarkedet som helhet, ifølge Black Book-data sitert av Automotive Nyheter. Likevel gikk prisene på brukte elbiler faktisk ned.

Etter en prisstigning som startet i fjor vår, begynte gjennomsnittsprisene for 2- til 4 år gamle elbiler å synke i juli, og stupte under markedsgjennomsnittet før slutten av oktober, heter det i rapporten. Det stemmer for det meste med analyse gjort av firmaet Recurrent, utgitt i oktober og hevdet at prisene på brukte elbiler hadde nådd toppen.

2020 Nissan Leaf

2020 Nissan Leaf

Før pandemien hadde ikke-Tesla-elektriske biler markant mer verdifall enn sammenlignbare bensinbiler – delvis et resultat av insentiver som presset markedsprisen langt under MSRP fra begynnelsen.

Når vi ser på noterings-/anmodningspriser, var prisøkningen på brukte elbiler enda mer uttalt – en av mange indikasjoner på at etterspørselen oversteg tilbudet. Det er en trend som allerede var i gang før pandemien, etter noen indikasjoner; i 2019 hadde prisene på brukte elbiler begynt å spore høyere. Denne trenden ser ut til å gå sin gang, selv om det gjenstår å se nøyaktig hvor lave brukte elbiler vil gå.Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...