Helvete som kjøper en Asus-ruter i dag

Aug 17, 2022 | Smarthus


For nesten ti år siden, da jeg flyttet inn i et hus med noe eiendom, oppgraderte jeg min gamle Linksys trådløse N-ruter (den klassiske blå og svarte som var standarden på den tiden) til en Asus RT-AC68u som kunne dekke hele spredningen min. Asus RT-AC68u endte opp med å bli den nye benchmark-ruteren og ruteren for de fleste teknologiblogger, og hadde muligheten til å støtte alle fra uformelle til profesjonelle brukere. Det er fortsatt anbefalt av mange i dag. Bare jeg kjøpte ikke akkurat en Asus RT-AC68u, jeg kjøpte en Asus RT-AC68w for 10 dollar mindre, og dette var min første indikasjon på at Asus er dårlige til å navngi ting.

Ved å bryte ned Asus navneskjema, står RT for “ruter”. Enkelt nok. AC er wifi-protokollen, det vil si at denne primært støtter trådløs AC (de fleste rutere er bakoverkompatible med trådløs N og G også). 68 er modellnummeret. Asus har et svimlende utvalg av rutermodeller, generelt jo høyere tall, jo flere funksjoner og høyere prislapp. Til slutt, “u” står for … vel, jeg er ikke helt sikker på hva “u” står for, men det står garantert ikke for “svart.”

Tilbake i 2013 var Asus RT-AC68u en ganske ny ruter med en høy prislapp. Jeg var også blakk, etter å ha brukt alle pengene mine på et hus. Så da jeg kom over RT-AC68w for $10 mindre, var jeg spent, men skeptisk. Jeg søkte overalt etter forskjellene mellom “u” og “w.” Som vi skal se senere, kan små bokstaver og tall festet på navnet på en Asus-ruter bety en stor forskjell mellom produktene (jeg ser på deg RT-AC66u og RT-AC66u b1). Etter ganske mye søk oppdaget jeg at den eneste forskjellen mellom RT-AC68u og RT-AC68w er at “w” står for “hvit”, da huset og antennene er hvite i stedet for svarte. “u” står ikke for “svart”.

Asus ser ut til å ha oppdaget at navneskjemaet deres var vanskelig å følge og har siden forenklet det til å bruke navn som “AC1900” der de to første bokstavene er wifi-standarden, og de fire siste sifrene er modellen … nei, modellfamilien … nei, men det er enkelt så det er modellen. Jeg aner ærlig talt ikke.

Jeg forsøkte nylig å utvide hjemmenettverket mitt ved å legge til en andre node ved bassenget mitt. Siden jeg allerede eide en Asus-ruter med AiMesh-funksjoner, var dette en relativt enkel oppgave å kjøpe en annen AiMesh-kompatibel ruter som finnes i denne praktiske listen levert av Asus. Siden jeg vet at Asus har omdøpt RT-AC68u til AC1900, stakk jeg innom Amazon hvor jeg fant en AC1900 på salg for $50. Uten å se for mye på navnet bestilte jeg den og ventet på at den skulle komme. Ved ankomst var jeg skuffet over å finne at min nye AC1900 ikke fungerte med AiMesh, og at det ikke var en RT-AC68u i det hele tatt. Det var en RT-AC67P. Hva i helvete?!

For å forenkle navneskjemaet deres, har Asus gruppert mange eldre modeller i det samme navngitte produktet med et undernavn som gir deres gamle modellnummer. Som den gangen ga Honda nytt navn til alle modellene sine til Accord, men la så til en liten bokstav etter å ha angitt om det var Civic eller Ridgeline eller Odyssey. Å det stemmer, det gjorde de ikke fordi DET VILLE VÆRE DUMT!

I dette eksemplet ovenfor er AC1900 både RT-AC68u(w) OG RT-AC67P. Du som forbruker trenger bare å vite for å se dypere. Jeg syntes dette var det mest ekle med AC1750. Det nye navnet, AC1750, har erstattet RT-ACRH18, RT-AC65, RT-AC66u b1, RT-AC66u, RT-AC66r, og muligens flere, men jeg ga opp på et tidspunkt. Jeg endte faktisk med å kjøpe en AC1750, to ganger. Den første som kom var en RT-AC66u, som ser ut til å være en fin ruter som kan brukes som en sekundær node, bare den kan ikke brukes som en node fordi den ikke støtter AiMesh. For det trenger du den lille “b1” på slutten av navnet og å bruke en ekstra $10. Så til slutt endte jeg med å kjøpe AC1750 som var $59 i stedet for $49, og til slutt, etter å ha kjøpt tre rutere, kom jeg til ruteren jeg trengte for å utvide nettverket mitt.

Selv om jeg var ganske uforsiktig når jeg handlet ruteren, noe som resulterte i flere returer og omtrent en time bortkastet feilsøking, er det faktum at jeg ikke trenger å være så forsiktig når jeg kjøper en ruter. Som det står, selger Asus for tiden 43 forskjellige wifi-rutere og mesh-nettverkssystemer på nettsiden deres, og forhandlere selger fortsatt mange flere eldre modeller som de som er nevnt ovenfor. Både for lekmannen og den profesjonelle kan det være alvorlig vanskelig å se forskjellene mellom modeller med forskjellige navn som det er, uten å legge til kompleksiteten ved å ha flere modeller med samme topplinjenavn. Og dette berører ikke engang det faktum at Asus har begynt å legge til bokstaver på baksiden av de nye modellnavnene, for eksempel AC1900P, der “P” ser ut til å stå for “Beskyttelse.” Hvis Asus ikke hadde laget noen av de beste ruterne for forbrukere tilgjengelig i dag, ville jeg bare byttet til et annet merke. Faktisk fikk hele denne prosessen meg til seriøst å vurdere å kaste bort Asus-ruteren min og bytte til Ubiquiti, slik mange av kollegene mine har gjort.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...