Hva er den beste smarthøyttaleren for musikk?

Oct 23, 2022 | Smarthus


Smarthøyttalere kommer i en rekke størrelser og spesifikasjoner. Hver og en utformet med visse behov i tankene. Her skal vi se på de beste smarthøyttalerne for å spille musikk. Det er klart at lydkvalitet kommer til å spille en stor rolle i disse valgene, men det er ikke alt å vurdere!

Amazon og Google deler mesteparten av søkelyset på smarthøyttalermarkedet. Derfor er de to første høyttalerne som kommer til å tenke på Google Home Max og Amazon Echo Studio. Min neste tanke går rett til Apple Home Pod. Men, hva hvis jeg fortalte deg at de kanskje ikke er de beste alternativene?

La oss ta en titt på de åpenbare valgene, og så skal jeg vise deg et par bonusalternativer som kan være rettferdig Rock dine sokker!

(Sjekk ut vår best rangerte Alexa-smarthøyttaler for musikk)

Går utover bare lydkvalitet

Noen smarthøyttalere utmerker seg i musikkkvalitet, mens andre utmerker seg når det gjelder teknologiske funksjoner og, hvordan kan vi glemme, “talehjelpen” av det hele. På baksiden foretrekker de fleste brukere at smarthøyttalerne deres er kompatible med andre smarte hjemmeenheter, mens noen få andre heller vil danse med til musikken.

Ikke bekymre deg barn’, vi skal prøve vårt beste for å gi en helhetlig gjennomgang av de beste smarthøyttalerne tilgjengelig i bransjen. Hvert produkt vil bli veid med tanke på smart lydkvalitet og andre forbløffende funksjoner som er verdt tiden og pengene.

Amazon Echo Studio | Alexa med litt bass i stemmen:

Se gjeldende Amazon-priser

Echo Studio - Hi-fi-smarthøyttaler med 3D-lyd og Alexa

Amazon kom med dristige påstander da de ga ut Echo Studio, men de leverte også disse påstandene. Visst, Echo Dot var ikke ment å rocke huset og det vanlige Echo hørtes bedre ut, men det kom fortsatt ikke gjennom når det gjelder totalt volum og bunntonalitet. Amazon Echo Studio var en stor hit blant teknologinerder, audiofile og luftgitarister på alle ferdighetsnivåer.

Med introduksjonen av Dolby Atmos og sportslige 5 høyttalere, er Echo Studio kanskje det mest passende navnet på denne funksjonen. Lyden høres faktisk ut som den kommer fra hele rommet. Høyttaleren undersøker automatisk akustikken og plassen, og finjusterer avspillingen for den perfekte lyden. Denne høyttaleren kan pares med et ekstra Echo Studio i stereo eller gjøres til en del av et flerromssystem med andre Echo-enheter.

Kompatible strømmetjenester inkluderer Amazon Music, Apple Music, Spotify, Pandora, iHeart, SiriusXM og Tidal.

Vi kan ikke snakke om Alexa uten å ta opp tredjepartsintegrasjoner. Hvis smarthøyttaleren din ikke er i stand til å kontrollere enhetene i huset ditt, kan det like gjerne ikke være en smarthøyttaler i det hele tatt – det er bare en høyttaler. Hele Amazons Echo-linje er kompatibel med flere tredjeparts smartenheter enn noen av konkurrentene.

Fordeler:

 • Oppslukende “3D”-lyd
 • Evne til å få tilgang til Amazon Music HD for millioner av sanger i Ultra HD
 • Alexa integreres med mange smarte enheter i toppklassen.

Ulemper:

 • Tar mer plass enn sine forgjengere
 • 3D-lyden kan være litt forvirrende for nybegynnere av smarthøyttalerbrukere

I tillegg, det som gjør den til den beste smarthøyttaleren for musikk er det faktum at den har den beste utvekslingen av verdi for pris for brukere som kan ha et budsjett.

Google Home Max

Se i Google Store

Nå går vi over til den andre teknologigiganten og deres beste smarthøyttaler for musikk. Googles Home Max er en fantastisk lydende smarthøyttaler med en enorm mengde smartfunksjonsteknologi under beltet. Drevet av Google Assistant, kan denne høyttaleren svare på de fleste spørsmål på et øyeblikk og kontrollere alle Google Nest smarthusprodukter.

Sett opp et kraftig stereopar med en ekstra Max ved å bruke Google Home-appen for å virkelig heve taket. Med muligheten til å legge til andre Google Home/Nest-høyttalere som et flerromssystem, kan den gjenkjenne så mange som 6 forskjellige stemmer (basert på deres individuelle Google-kontoer). Når hver konto er synkronisert, kan du og dine kjære danse med til de samme låtene i forskjellige rom eller bruke høyttalerne som et intercomsystem.

Max har en selvjusterende EQ for å tilpasse seg miljøet for en konsekvent lytteopplevelse. Det er 6 innebygde mikrofoner som måler akustikken i rommet og reagerer deretter. Bassen høres bra ut og gummiputene hindrer den fra å rasle på møblene. Om noe, kan det være litt for sentrert på bunnen og mangler litt på diskant for noen lyttere.

For å si det enkelt, Google Home Max er Googles beste høyttaler for å spille musikk.

Fordeler:

 • Lavere frekvensrespons på sanger med intens bass
 • Utmerker seg i hver type lytteopplevelse, enten det er flerrom eller privat fest
 • Klar og subtil lydutgang

Ulemper:

 • Det er lett å merke at systemet tynner ut eller maksimerer lydinnstillingene (vanligvis under en overgang av sjangere)
 • Ikke kompatibel med Apple eller Amazon Prime Music

Apple Home Pod

Finnes her i Apple Store

Apple HomePod er en smart høyttaler med flott lyd for jamming av låter

Fra vår tredje teknologigigant, Apple HomPod. Det er ingen tvil, dette er en høyttaler med god lyd. Hvis du allerede er en Apple-fanatiker, kommer du til å elske Home Pods lydutgang. Hvis ikke, vil du imidlertid ha en veldig vanskelig tid å lytte til alt som ikke er fra Apple Music.

En stor ulempe med denne høyttaleren for meg er at den ikke kan strømme fra noen andre tjenester. Den eneste løsningen er å streame musikk fra en streaming-app (f.eks. Spotify, Pandora, osv.) på iOS-enheten din gjennom Apple AirPlay. Siri er også begrenset i biblioteket med kompatible smartenheter å kontrollere.

På den lyse siden kan den også enten pares med andre Home Pods for å spille av lyd unisont eller kan brukes i stereomodus. Maskinvaren og programvaren er tilpasset for å levere en perfekt lydkvalitet.

Fordeler:

 • Flott lydkvalitet for moderne musikk
 • Brukervennlig for Apple-brukere

Ulemper:

 • Lydkvaliteten kan for det meste ikke justeres
 • Spiller kun musikk fra Apple Music
 • Kan ikke konfigureres eller brukes sammen med enheter som ikke er fra Apple (f.eks. Android)

Bose Home Speaker 500 med Alexa

Finnes her på Amazon

Bose Home Speaker 500: Smart Bluetooth-høyttaler med Alexa Voice Control innebygd, svart

Vent, hva?! Hvordan klarer Bose det i denne samtalen? Har de sin egen virtuelle assistent nå? Nei, ikke akkurat…

Amazon spiller veldig bra med andre selskaper og har inngått samarbeid med noen av de beste navnene innen teknologi i flere integrerte partnerskap. Denne smarte høyttaleren med flott lyd spiller ikke bare god musikk, men den har også Alexa innebygd. Ja, nøyaktig samme Alexa som Amazon Echos har.

Bose Home Speaker 500 er kanskje litt dyr sammenlignet med konkurrentene, men den høres bra ut og har Bose-logoen (og ryktet). For å være helt ærlig er det ganske høyt, men bassen begynner å forvrenge høyttaleren litt mens du skruer på volumet. Jeg liker den digitale skjermen veldig godt.

Når det gjelder en helhetlig smarthøyttaler, gir imidlertid Amazon Echo og Sonos One (neste på listen vår) et bedre bytte for verdi og prispunkt. Foruten multi-høyttaler-muligheter og en brukervennlig Home-app, kunne Bose ha gjort det bedre når det gjelder bassrespons og lydklarhet.

Fordeler:

 • Alexa integrert – veldig allsidig
 • Gjenkjente talekommandoer selv ved høyt volum

Ulemper:

 • Lydkvaliteten kan forbedres
 • Litt dyrt

Sonos One (Gen 2) med Alexa

Sjekk Amazons nåværende pris her

Sonos One (Gen 2) - Stemmestyrt smarthøyttaler med Amazon Alexa innebygd - Hvit

For over et tiår siden klarte Sonos å mestre multiromslyd og smarthøyttalerfunksjoner i tidligere modeller. Tenk hvor langt de ville ha kommet nå.

Det første jeg vil påpeke her er at Sonos støtter både Google Assistant og Alexa. Selv om vi ser forbi denne åpenbare fordelen, tilbyr de massive oppgraderingene i Gen 2 flott lydkvalitet, rik lydutgang, brukervennlighet og ren design.

Denne høyttaleren er den beste i klar, skarp lydkvalitet på listen. Den har imidlertid ikke så mye bass som Echo Studio. Hvis du går med Sonos One, ville jeg personlig kjøpt 2 og paret dem for stereolyd.

Fordeler:

 • Brukervennlig
 • Subtile smarte høyttalerfunksjoner (f.eks. det lille LED-lyset som slås av/på når du tilkaller Alexa)
 • Manuell equalizer
 • Utrolig lydkvalitet
 • Kan fungere som både multiroms- og stereohøyttalere

Ulemper:

 • Det krever litt tilvenning
 • Innebærer nedlasting og pålogging på både Alexa- og Sonos-apper og -kontoer

Kjennelse

Hvis jeg skulle få en enkelt smarthøyttaler for musikk, ville det vært Amazons Echo Studio. Den har en fantastisk oppslukende lyd og Alexa er en mye bedre virtuell assistent enn Google Assistant eller Siri (etter min mening). Alexa reagerer bedre på talekommandoer, og den er kompatibel med mange flere smarte enheter.

Hvis du imidlertid vil bruke litt mer penger, ville jeg plukket opp 2 av Sonos One Smart-høyttalerne og paret dem i stereomodus.

Sonos kan være et veldig fleksibelt system med MYE potensial. De skarpe høydepunktene og klarheten er et viktig salgsargument for meg, sammen med det faktum at det er drevet av Alexa.

Ytterligere Sonos-enheter kan også pares enkelt i hele hjemmet ditt. Med en Sonos Beam subwoofer kan du for eksempel oppleve en dypere bass. Dette vil legge til den allerede rike og dristige lyden.

…men så igjen, hva foretrekker du?

Her er de beste vanntette dusjhøyttalerne for Google Assistant …

Ingenting vil bringe familie eller venner sammen som flott musikk eller kanskje til og med et komplett hjemmekinoanlegg. Uansett hva du velger som den beste smarthøyttaleren for musikk, bør ikke frata deg andre smarte hjemmeenheter.

Dette er grunnen til at det er å foretrekke for smarte huseiere å veie hvert av de beste merkene og påfølgende produktene på markedet. Hvis du fortsatt har spørsmål etter at du er ferdig med å undersøke, vil et flott sted å begynne å sette et budsjett.

Når du har vurdert rimelige variasjoner for lydsystemet ditt, for all del, tull!Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...