Hva er en Ecobee-termostat?

Oct 17, 2022 | Smarthus


Det har vært enormt mye innovasjon de siste årene når det kommer til oppvarming og kjøling. I mange henseender står i spissen for dette fremskrittet smarte termostater. Det er ett navn når det kommer til smarthustermostater som absolutt ikke kan ignoreres: Ecobee

Ecobee har vist seg som en bransjeleder innen smarthus og har blitt min foretrukne termostat. Når du har smakt på bekvemmeligheten, forstår du umiddelbart hva hypen handler om. I fullt alvor ville tanken på å gå tilbake til en tradisjonell termostat være beslektet med å bruke en hustelefon med roterende oppringning.

De mest grunnleggende termostatene er designet for enkle temperaturutløsere og planlegging. Smarte termostater kan kontrolleres og overvåkes fra hvor som helst med mobilenheten din. De har også massevis av energieffektive hjemmeautomasjonsfunksjoner og tredjepartsintegrasjoner. For eksempel evnen til kontroller temperaturen med stemmen din ved hjelp av Alexa, Google Nest eller Apple Homekit.

Faktisk, hvis du ønsker å realisere det smarte hjemmet du drømmer om, kan en smart termostat være det mest logiske utgangspunktet. En kvalitetstermostat vil sikre at du trives i hjemmet ditt og vil også ha en positiv innvirkning på husholdningsbudsjettet.

Selv om det er nok alternativer til å gjøre deg bortskjemt med valg, er det viktig at du tar en utdannet beslutning basert på dine behov.

Ecobee tilbyr noen av de beste og mest intuitive smarte termostatalternativene som er tilgjengelige. Pakket med en rekke unike og imponerende funksjoner, er Ecobee termostater ikke bare praktiske å betjene, men også energieffektive og rimelige.

Hva er en Ecobee-termostat?

En Ecobee Smart Termostat er en enhet som bruker smarte sensorer og tredjeparts, digitale integrasjoner for å kontrollere klimaforholdene i hjemmet ditt. De sies å øke energieffektiviteten og gi deg muligheten til å kontrollere hjemmets temperatur fra praktisk talt hvor som helst ved hjelp av smarttelefonen.

I tillegg til termostater og temperatursensorer, lager Ecobee også luftfiltre og hjemmeovervåkingsutstyr.

Termostatens fjernsensorer kan distribueres i flere områder av hjemmet ditt for ikke bare å overvåke og kontrollere temperaturen i disse områdene, men også oppdage belegg. Geofencing bruker mobilenhetens plassering, slik at Ecobee vet når du forlater huset (eller kommer tilbake), slik at den kan justere klimaet deretter.

Med tillegg av en smart høyttaler kan du styre din Ecobee ved hjelp av talekommandoer. Kompatible smarte assistenter inkluderer Alexa, Google Assistant, Cortana, Apple HomeKit, IFTTT og SmartThings.

Ecobees nettsted hevder å spare opptil 23 % på oppvarmings- og kjøleregningen. Det er ikke bare en stor besparelse for deg, det er også bra for miljøet.

(Se mer Ecobee-informasjon og anmeldelser på Amazon her)

Hvordan fungerer smarte termostater?

Smarte termostater fungerer ved å koble til internett via hjemmets WiFi-tilkobling. Dette gjør at innstillingene kan kontrolleres med termostatens mobilapp-kompanjon eller kompatible tredjeparts smartenheter. Disse andre enhetene som deler det samme WiFi-nettverket kan være smarthøyttalere med innebygde stemmeassistenter, eksterne temperatursensorer, bevegelsesdetektorer, smarte ventiler, etc.

Krever Ecobee en Internett-tilkobling?

En Ecobee smart termostat kan teknisk fungere med eller uten internettforbindelse. Det anbefales imidlertid å bruke den med en aktiv internettforbindelse hvis du ønsker å få mest mulig ut av dens smarte funksjoner og funksjonalitet.

Hvis internettforbindelsen din faller, vil Ecobee fungere som en tradisjonell termostat. Følgende funksjoner vil imidlertid ikke være operative i tilfelle internettbrudd:

  • noen kontroll-, interaksjons- eller push-varsler ved hjelp av mobilenheten din eller Ecobee-nettstedet
  • stemmekontroll med de fleste smarthøyttalere
  • smart hjem/borte via din mobile enhet geofence.

I utgangspunktet må du gå til enheten for å justere temperaturen som en huleboer, men ellers er det greit (snakk om førsteverdensproblemer!). Uten internettforbindelse mister din Ecobee sine smarte funksjoner og blir en tradisjonell termostat.

Du vil fortsatt være i stand til å overvåke hjemmetemperaturen og fuktighetsinformasjonen. Imidlertid vil HVAC-kontrollene dine bare være tilgjengelige via fysisk tilgang på veggpanelet.

Dessverre er internettforbindelsen din det som lar deg nyte en hel rekke smarte funksjoner.

Kan Ecobee kontrollere en luftfukter?

Noen Ecobee-modeller er i stand til å kontrollere en luftfukter, men du må sørge for at du bruker riktig modell. Dette er Ecobee-termostatene du vil bruke for å betjene en luftfukter:

  • ecobee3 (ikke “ecobee3 lite”-versjonen)
  • økobee4
  • ecobee SmartTermostat med stemmekontroll

Ettersom Ecobee har en fuktighetssensor som analyserer gjeldende fuktighet i sanntid, kan det være mye fornuftig å bruke den til å kontrollere en luftfukter når luftfuktigheten faller under en viss terskel. Imidlertid er ikke alle Ecobee-modeller i stand til dette.

Ecobee-produktlinjen inkluderer Ecobee3 Lite, en nedstrippet, verdiorientert versjon av den smarte termostaten. Hvis du eier denne modellen, er det ikke mulig å styre en luftfukter. Luftfukterkompatibilitet krever at termostaten har integrerte ACC-terminaler som Lite mangler. Imidlertid har alle Ecobee-modellene alle denne terminalen.

Så hvis du har standard Ecobee3, Ecobee4 eller Ecobee SmartThermostat med stemmekontroll, kan du koble luftfukteren direkte til termostaten med noen få enkle trinn*.

Luftfukteren din kan deretter kommunisere direkte med Ecobee, og du kan bruke Ecobee-grensesnittet til å stille inn fuktighetspunkter. Termostaten vil da overvåke fuktighetsnivået og koble inn eller ut luftfukteren når det er nødvendig.

*Dette forutsetter at du allerede har installert luftfukteren. Det kan være lurt å konsultere en profesjonell for installasjon ellers.

Ecobee-sensorer

Ecobee tilbyr et utvalg av sensorer som kan fungere sammen med deres smarte termostater og kameraer. Disse kobles trådløst til én eller flere Ecobee-enheter i hjemmet ditt for å gi forbedrede funksjoner og sikkerhet.

De SmartSensor fra Ecobee registrerer temperatur i andre områder av huset, bortsett fra bare rommet termostaten din er plassert i. Den registrerer også bevegelse og bruk av et rom. Så hvis du har en sensor på soverommet og foretrekker at temperaturen skal være på 70 grader, kan termostaten registrere at du er på soverommet og sørge for at det er 70 grader spesifikt på soverommet ditt. Det kan være 72 grader i rommet med termostaten din, men du er ikke i det rommet.

De Ecobee SmartSensor For dører og vinduer kan informere deg om en bestemt dør eller vindu er åpen eller lukket. Den kan også registrere uventede inn- og utganger. Du kan konfigurere disse til å automatisk utløse et varsel til telefonen din når det er aktivitet. Kombinert med Ecobee SmartCameras blir dette en hjemmeovervåkings- og sikkerhetsløsning i tillegg til klimakontroll.

Det er viktig å merke seg at du må abonnere på Ecobee’s Haven tjeneste for å bruke hjemmeovervåkingsfunksjonene.

Hva er Ecobee Haven?

Ecobee Haven er en selvovervåkende hjemmesikkerhetstjeneste som sender deg umiddelbare varsler når det har vært aktivitet i hjemmet ditt. Du kan få beskjed om et vindu er åpnet, røykvarsleren har gått av, barna har kommet hjem fra skolen med mer. Med deres SmartCameras kan du umiddelbart sjekke videostrømmen fra telefonen din for å sikre at alt er sikkert.

Hvilken Ecobee bør jeg kjøpe?

Hvis du vurderer å skaffe deg en Ecobee smart termostat til hjemmet ditt, vil jeg anbefale SmartThermostat med stemmestyring (finnes her på Amazon). Dette er virkelig 5. generasjon Ecobee. De forbedret noen av funksjonene til forgjengeren, Ecobee4.

Denne modellen har en større høyttaler med bedre lyd og full funksjonalitet til en innebygd Alexa. I motsetning til Ecobee 4, kan du bruke Alexas ringe-, meldings- og drop-in-funksjoner. Du kan spille musikk fra Amazon, Pandora, iHeart, Spotify og mer, enten rett gjennom enheten eller koble til en ekstern høyttaler via BlueTooth. Nevnte jeg at den også kan kontrollere HVAC?

Lev livet komfortabelt

Når det gjelder å tilby et bredt spekter av funksjoner og et brukervennlig grensesnitt i et budsjett, er Ecobee fortsatt ledende blant andre smarte termostatløsninger. Med mange års troverdighet til navnet, er det et godt valg for noen som ønsker å komme i gang med eller forbedre sin smarte hjemopplevelse.

Den nyeste Ecobee SmartThermostat forbedrer alle de beste funksjonene fra tidligere generasjoner og introduserer nye, for eksempel full funksjonalitet til den innebygde Alexa-stemmeassistenten, noe som gjør den ideell for dine smarte termostatbehov.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...