Hva er et WiFi-klimaanlegg?

Nov 5, 2022 | Smarthus


Et Wi-Fi-klimaanlegg kobles til Wi-Fi-hjemmenettverket for å utvide mulighetene dine og integrere med andre enheter. Dette vil vanligvis inkludere mobiltelefonen din og kan til og med svare på talekommandoer ved hjelp av Alexa eller Google Home. Det er andre Smart Home-funksjoner og innstillinger som vanligvis følger med Wi-Fi-tilkoblingen.

Vi skal snakke om noen av disse og fortelle deg alt du trenger å vite.

Vi skal også vise deg hvordan du kan gjøre din eksisterende AC til en smart AC med en virkelig rimelig ekstern enhet.

Fordeler med en smart AC

Komfort

Wi-Fi-aktiverte klimaanlegg er koblet til internett og lar deg kontrollere hjemmets kjøleenhet direkte fra smarttelefoner. Tatt i betraktning at mange av disse maskinene reagerer på talekommandoer fra Amazon Alexa, Google Assistant og Siri, kan du endre temperaturen med kun stemmen din.

Selv når du er borte, kan du slå av klimaanlegget eller endre temperaturen til moderat til du kommer hjem. Dette hjelper deg med å minimere belastningen på enheten din og sparer den for unødvendig slitasje.

Forbedret energiproduktivitet

En gammeldags vindusenhet ville fortsette å gå hele dagen til du slo den av. De fleste vindus- og bærbare enheter kommer nå med en innebygd termostat for å slå av og på når temperaturen justeres i et gitt rom.

Et Wi-Fi klimaanlegg-vindu har bedre utnyttelse. Mange ganger glemmer folk å slå av AC-en. En WiFi AC lar deg slå den på og av ved hjelp av smarttelefonen.

Noen modeller har også geofencing-teknologi. Dette betyr at de kan slå seg av og på når du (og familiemedlemmene dine) kommer og går. Geofencing bruker mobilposisjonene dine til å justere forhåndsbestemte smarte innstillinger.

Du kan tilpasse et klimaanlegg med Wi-Fi på mange måter for å passe din livsstil og timeplan.

Auto-restart funksjon

Med de fleste klimaanlegg, hvis du har et strømavbrudd, må du manuelt starte enheten på nytt selv. Smart luftkondisjonering er ofte i stand til å slå seg på igjen og gjenoppta smartinnstillingene dine.

Alexa kontrollerte klimaanlegg

For Amazon Echo-eiere innebærer kjøp av en hvilken som helst smart enhet til hjemmet ditt vanligvis dette spørsmålet. Vil det fungere med min Alexa?

Alexa stemmestyring gir et ekstra lag med bekvemmelighet til folk som kjøper Wi-Fi-aktiverte klimaanlegg.

Hvordan fungerer WiFi-klimaanlegg?

Et Wi-Fi-klimaanlegg fungerer på samme måte som alle andre klimaanlegg. Imidlertid tilbyr den mange avanserte funksjoner som følger med kjølefunksjonene. Dette inkluderer enhetens evne til å koble til smarttelefonen din og gi deg ekstern tilgang til seg selv.

Klimaanlegget gir slike funksjoner ved å bruke Wi-Fi-nettverket i hjemmet ditt. Ved å koble til hjemmets lokale Wi-Fi-nettverk, kan enheten kobles til smart AC-applikasjonen på telefonen. Disse applikasjonene er utviklet av produsenter av AC-systemet og er obligatoriske for fjernkontroll.

Merk: Det er verdt å nevne at i enkelte enheter kan det hende at fjerntilgangen ikke fungerer når applikasjonen er utenfor rekkevidden til det lokale nettverket med mindre de støttes av skybasert teknologi. I skybaserte løsninger lagres data enten lokalt eller på moderne nettskylagring.

Beste smarte Wi-Fi klimaanlegg

For å hjelpe deg med å velge det beste alternativet for hjemmet ditt, har vi utarbeidet en liste over de beste smarte Wi-Fi-klimaanleggene innenfor et rimelig budsjett.

Beste Wi-Fi vindusklimaanlegg

Friedrich Chill Premier 6000 BTU Smart Window Air Conditioner

Viktige funksjoner

 • Egendefinert planlegging
 • Kontroll fra hvor som helst
 • Kompatibel med smarthus
 • Justerbar termostat
 • 6000 BTU Kjøleeffekt
 • Kjøler opp til 800 Sq Feet

Sjekk ut Friedrich Chill Premier 6000 BTU Smart Window Wi-Fi klimaanlegg på Amazon

Beste bærbare Wi-Fi AC-enhet

DELLA Smart bærbart klimaanlegg, avfukter og varmeenhet

Viktige funksjoner

 • Multifunksjon – Varmeapparat, Cool Vifte Stille Avfukter
 • WI-FI-app aktivert
 • LED display
 • Selvfordampningssystem
 • Fjernkontroll
 • 14000 BTU kjølekraft
 • 1100 BTU Varmekraft
 • Kjøler opp til 700 kvadratmeter
 • Varmer opp til 500 kvadratmeter

Sjekk ut DELLA 14000 BTU Smart Portable Air Conditioner på Amazon

Beste generelle smarte klimaanlegget

De’Longhi 4 i 1 bærbart klimaanleggAvfukter, Vifte og Varmeapparat

Viktige funksjoner

 • 4-i-1 bærbart klimaanlegg
 • Multifunksjon – Varmeapparat, A/C, Vifte, Stille Avfukter
 • WiFi-aktivert
 • Kompatibel med Alexa og Google Home
 • Fjernkontroll
 • Wi-Fi og smarthøyttaler kompatibel
 • Energieffektiv
 • Bærbar komfort (styrehjul og integrerte håndtak)
 • 12500 BTU
 • Kjøler opp til 500 sq ft

Sjekk ut De’Longhi 4-i-1 bærbart klimaanlegg på Amazon

Smart Wi-Fi klimaanleggkontroller

Hva med å konvertere din(e) gamle klimaanlegg(e) til Smart WiFi A/C(er)? Det er riktig! – helt gjennomførbart og kan være mer kostnadseffektivt avhengig av ditt nåværende utstyr.

De fleste klimaanlegg har en fjernkontroll nå, selv om de er flere år gamle. Smarte klimaanleggkontrollere har en innebygd termostat og sender et IR-signal til IR-sensoren til klimaanlegget for å slå den av og på.

Sensibo Sky, for eksempel, er en avansert klimaanleggkontroller som kan kobles til WiFi og er kompatibel med både iOS og Android. Den kobles også til både Alexa og Google Home og lar deg få tilgang til og fjernstyre A/C-enheten din.

Enheten kommer med unike smarthusinnstillinger som geofencing, 7-dagers planlegging og stedsbasert konfigurasjon. Samtidig lar fuktighets- og temperatursensoren inne i enheten den justere og omorganisere innstillingene for å gi optimal kjøling for huseiere.

Sjekk ut Sensibo Sky Smart WiFi AC-kontroller på Amazon

Viktige ting å vurdere før du kjøper ditt smarte klimaanlegg

Siden Wi-Fi-klimaanlegget er fylt dekorert med ulike funksjoner, er det lett å bli forvirret. Men som et hvilket som helst klimaanlegg, har hver AC-enhet nesten den samme grunnleggende funksjonen: gir deg kjøling og opprettholder et behagelig miljø i hjemmet ditt.

Derfor er det første du må vurdere BTU (British Thermal Units), en måling for å holde styr på enhetens kraft til å avkjøles. Jo høyere BTU, desto kraftigere vil klimaanlegget være, noe som vil gjøre deg i stand til å dekke flere områder.

Likevel, før du prøver å finne det kraftigste klimaanlegget på markedet, er det best å se på ditt eget hjem. Først må du se hvor mange rom hjemmet ditt har. Med mindre du har et hus fullt av store rom som krever et kraftig klimaanlegg, er det ikke nødvendig å kjøpe et klimaanlegg med høyeste BTU.

En god måte å beregne behovet for et klimaanlegg er å bruke kvadratfot per BTU. For å sikre at hjemmet ditt forblir komfortabelt, må du kjøpe klimaanlegg på 20 BTU per kvadrattomme. Det kan imidlertid hende du trenger ett klimaanlegg separat for hvert rom.

Hvordan beregner jeg hvilken størrelse klimaanlegg jeg trenger? – BTU-diagram

Anbefalte BTUer Område som avkjøles
6000 BTU 150 til 250 kvadratmeter
7000 BTU 250 til 300 kvadratmeter
8000 BTU 300 til 350 kvadratmeter
9000 BTU 350 til 400 kvadratmeter
10 000 BTU 400 til 450 kvadratmeter
12 000 BTU 450 til 550 kvadratmeter
14 000 BTU 550 til 700 kvadratmeter
18 000 BTU 700 til 1000 kvadratmeter
21 000 BTU 1000 til 1200 kvadratmeter
23 000 BTU 1200 til 1400 kvadratmeter
24 000 BTU Opptil 1500 kvadratmeter

Vindusbaserte smarte klimaanlegg er populære blant brukere fordi de er bærbare og enkle å installere. Brukere trenger bare å montere disse enhetene inne i vinduet og koble dem til. Samtidig gir disse enhetene deg ekstra dekning, slik at du kan kjøpe dem hvis du ønsker å avkjøle noen rom på bestemte tider av sesongen.

Hvis du vil at klimaanlegget ditt skal være så praktisk og komfortabelt som mulig, tilbyr Smart WiFi-klimaanlegg deg det beste teknologien har å tilby. Du bør se etter et alternativ som lar deg fjernstyre kjøleenheten din uavhengig av hvor du er. Samtidig, en WiFi A/C bør ha funksjoner som geofencing for å justere temperaturen basert på din tilstedeværelse.

Konklusjon

Wi-Fi klimaanlegg er utstyrt med flere avanserte funksjoner som sikrer et komfortabelt miljø for deg og din familie. Funksjoner som fjerntilgang, smarte temperatursensorer, geo-fencing, stemmeaktivert kontroll gir brukerne en førsteklasses kjøleopplevelse som andre AC-enheter bare ikke kan tilby.

Hvis du syntes dette var nyttig, bør du sjekke ut artikkelen vår om smarte ventiler ved å klikke her.Her er kilden til saken

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...