Kodebrytere #54 – Profesjonell elektriker

Feb 27, 2023 | Diverse


Kodebrytere #54

Trenger du hjelp med å knekke disse EICR-kodene? Det tekniske teamet på NAPIT, ved hjelp av 18th Edition Codebreakers-publikasjonen, svarer på de siste kodespørsmålene dine. Klikk på bildene for en nærmere titt!

CLIVE HAMILTON: JEG BLE BESØKET ET NETTSTED SOM BLEV WIP (ARBEID PÅGÅR) OG GNISTEN SLEMT! HUSK DEN ‘ANDRE’ GNITEN VAR IKKE PÅ PLASSEN OG DENNE VAR LIVE MED DEKSLET INGEN STED Å SE – INGENTING OVERRASKER MEG LENGER! DET SYNES AT DET ER FÆRRE GNISTER SOM PRØVER Å FØLGE GOD PRAKSIS OG REGELVERKET DETTE DAGENE.

Wow, bare wow! Et arbeid som pågår er én ting, men dette er ganske forbløffende.

Fra toppen blir denne installasjonen farlig, med tilgang til strømførende deler før vi i det hele tatt starter. Selv om dette strengt tatt ikke er en EICR, har klienten kalt inn noen for å gi en mening som kan ses som en slags EICR.

Den uakseptable kabelhåndteringen er neste gang og er en ganske enkel løsning som kunne vært unngått fra starten av med litt godt plassert trunking. Jeg er ikke helt sikker på hva kabelen som er koblet gjennom CU-frontåpningen gjør, men den må legges om, siden dekselet ikke passer med den der!

Tilstanden til kablene inne i CU er vanskelig å se fra bildet, så jeg lar det være utenfor ligningen. Jeg vil imidlertid kommentere SWA nederst til høyre, siden den ser ut til å ha en BS 951-klemme på den, med en leder som deretter kommer inn i metall-CU i en annen åpning enn SWA. Dette kan ha hvirvelstrømproblemer med høy belastning; Jeg er ikke sikker på hvorfor det er blitt gjort, siden SWA-kjertelen ville ha overført alle cpc-krav til CU på en adekvat og akseptabel måte.

BS 591-klemmen er heller ikke designet for å brukes på denne måten, da tilstrekkelig moment til armeringen ikke kan bekreftes, og ved å gjøre dette er det en risiko for at SWA-kjernene kan bli knust og skadet.

Dette er en totalt uakseptabel og farlig installasjon som lett kan rettes opp av en dyktig og kompetent installatør.

Bestill ditt eksemplar av NAPIT Codebreakers herKilde