Mer hjelper til med å transformere Durham County Councils EV-infrastruktur

Aug 17, 2022 | Diverse


Mer hjelper til med å transformere Durham County Councils EV-infrastruktur

Det ledende ladeselskapet for elektriske kjøretøy (EV), Mer, har hjulpet Durham County Council med å transformere sin ladeinfrastruktur for elbiler. Det toårige prisvinnende partnerskapet har resultert i 150 ladepunkter for elbiler (EVCP) installert over hele fylket og brakt ladestasjoner til mange tidligere ubetjente lokalsamfunn.

I 2019 fungerte mindre enn 50 % av Durham County Councils elbilinfrastruktur. Mange ladepunkter for elbiler hadde sluttet å fungere, og selskapene som installerte dem, handlet ikke lenger.

To problemer hindret bruken av elektriske kjøretøy i hele regionen. Landlige samfunn mangler dekning fordi ladeleverandører så lite potensial for kommersiell avkastning, og lovgivning som stopper gatelading i byer.

Med finansiering fra Innovate UK for Scaling on Street Charging Infrastructure (SOSCI)-prosjektet, samarbeidet rådet med Mer for å installere 150 ladepunkter på 67 steder over hele fylket.

Ved å rådføre seg med lokalbefolkningen ble Mers nye ladepunkter strategisk plassert i områder med etterspørsel etter boliger. Som en anerkjennelse for denne tilnærmingen ble Durham County Council tildelt prisen for 2022 Best EV Charging Project fra Municipality Journal.

Alex Hinchcliffe, salgsdirektør hos Mer UK – Public charging kommenterte: “Durham trengte en fremtidig løsning på problemet deres, og det var akkurat det vi hjalp til med å levere. Vårt morselskap, Statkraft, er den største produsenten av fornybar energi i Europa og våre ladere drives av 100 % fornybar energi. Det er heller ingen risiko for at ladepunktene våre blir overflødige eller forfaller. Vi er utrolig stolte av det vi har klart å oppnå i Durham, for å bekjempe de doble problemene med land- og bydekning.»

Tracy Millmore, prosjektleder for elektriske kjøretøy ved Durham County Council sa: “Durham er et unikt fylke. Vi er 862 kvadratkilometer med landlige samfunn i kontrast til noen tett befolkede byer. 40 % av beboerne våre bor i rekkehus hvor det ikke er plass til ladepunkter utenfor gaten. Vi kan ikke vente på at lovgivningen endres for å la folk føre ladekabler over fortau, og forskning har vist at folk gjerne går fem minutter til et ladepunkt. Så å få Mers hjelp til å utvide nettverket vårt var den riktige løsningen.»

Siden fullføringen av prosjektet har Durham redusert sine karbonutslipp, noe som bringer det nærmere målet på 75 % reduksjon innen 2030, og på grunn av suksessen har det sikret seg en andre bølge av EL-ladepunktfinansiering fra Innovate UK, denne gangen for Regional Electric Vehicle Unified Plan (REV UP) prosjekt. Mer ladestasjoner har registrert 67 474,3 kWh bruk til dags dato, som er over 190 000 miles med ren kjøring.

Introduksjonen av Mer-ladestasjoner i noen landsbyer, som Shotley Bridge i Consett, har gjort det mulig for lokale ikke-for-profit-bildelingsklubber for elbiler å utvide rekkevidden, og bringe grønne, rimelige alternativer til mindre lokalsamfunn.

Utrullingen har blitt utpekt som beste praksis, og rapporter har blitt bedt om å bidra til å informere om fremtidig regjeringspolitikk ved Office for Zero Emission Vehicles (OZEV).

Durham County Council har også brukt sine erfaringer til å lage en veiledning for lokale myndigheter for å installere EV ladepunkter.

For å finne ut mer, klikk herKilde