Neuralink vil sannsynligvis ikke være ønsket av “normale mennesker:” Mark Zuckerberg

Aug 27, 2022 | Elbil og elbil ladere


Meta-sjef Mark Zuckerberg var nylig gjest på Joe Rogan Experience podcast, og under episoden diskuterte han blant annet nevralteknologi. Under samtalen bemerket Zuckerberg at Elon Musks Neuralink sannsynligvis ikke ville være populær i løpet av de neste 10-15 årene fordi “normale mennesker” ikke vil ha enheter implantert i hjernen som er laget av ikke-moden teknologi.

Zuckerberg innrømmet at Meta forsker på nevral grensesnittteknologi som en del av selskapets push inn i metaversen, selv om han også bemerket at teknologiselskapet fokuserer på innovasjoner som kan motta signaler fra hjernen, men som ikke sender noen informasjon tilbake til den.

I senere kommentarer bemerket Meta-sjefen at selskaper som Elon Musks Neuralink, som utvikler en enhet som kan implanteres i folks hodeskaller, tar nevral teknologi “superlangt unna.” Neuralinks implantat er designet for å registrere og stimulere hjerneaktivitet, noe Musk har uttalt kan hjelpe folk med å håndtere tilstander som fedme.

Ifølge Zuckerberg kan Musks ideer for Neuralink bli realisert, men teknologien vil ikke være klar med det første, sannsynligvis om et par tiår eller så. Konsernsjefen spøkte også med at han tror “normale mennesker” sannsynligvis ikke vil ha et Neuralink-implantat før teknologien er moden.

“Vanlige mennesker tror jeg i løpet av de neste 10 eller 15 årene sannsynligvis ikke vil ønske å få noe installert i hjernen for moro skyld. Du vil ha den modne versjonen av det, ikke den der det kommer til å bli mye bedre neste år, og du må få oppgradert hjerneimplantatet ditt hvert år, sa Zuckerberg.

Når det gjelder Meta, uttalte Zuckerberg at selskapet nå fokuserer på å bruke bærbare enheter som kan fange opp hjernesignaler. Ved å bruke disse enhetene kunne folk kommunisere hjernesignaler gjennom små bevegelser, som en håndleddsbevegelse. Meta-sjefen ga et scenario når en slik teknologi kunne brukes.

“Du vil kunne ha denne opplevelsen i fremtiden der du sitter i et møte og kona din sender deg tekstmeldinger, og den dukker opp i hjørnet av brillene dine, og du vil svare, men du vil ikke å like å trekke frem telefonen fordi det er litt frekt,” sa Zuckerberg. Ved å bruke nevrale grensesnittteknologi, kan en person “rykke litt i håndleddet … som en superdiskret bevegelse som ingen engang vet at du gjør, og du sender en melding.”

Zuckerbergs opptreden på Joe Rogan Experience podcast kan sees nedenfor.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til simon@teslarati.com å gi oss en heads up.

Neuralink vil ikke være ønsket av “normale mennesker” i løpet av de neste 10-15 årene: Mark Zuckerberg
Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...