Øker WiFi-forsterkere Internett-hastigheten?

Oct 13, 2022 | Smarthus


Raskere internett er aldri en dårlig ting. Å øke internetthastigheten kan imidlertid bli mer nødvendig enn luksus. Sjansen er stor for at du kanskje vurderer en WiFi Booster på jakt etter en bedre tilkobling.

Når vår virtuelle tilstedeværelse kreves av oss nesten daglig, er en pålitelig og sterk internettforbindelse i hjemmene våre viktigere enn noen gang. Imidlertid kan en enkelt Wi-Fi-ruter noen ganger ha problemer med å dekke hele hjemmet ditt med et sterkt signal.

Det er ganske vanlig at et noe større hjem har et inkonsekvent Wi-Fi-signal. Signalet på kjøkkenet kan være sømløst, men kan henge to rom over. Heldigvis finnes det løsninger utover å bare øke båndbredden med internettleverandøren din.

Hva er en Wi-Fi Booster?

En Wi-Fi-booster er et tilbehør som brukes sammen med ruteren for å forsterke eller utvide dekningsområdet. Disse enhetene mottar signalet fra ditt eksisterende nettverk og utvider deretter signalet til flere områder av hjemmet eller bedriften. Noen boostere kan til og med legge til nye funksjoner til ditt nåværende nettverk.

Er Wi-Fi Boosters og Wi-Fi Extenders det samme?

Wi-Fi-forsterkere og Wi-Fi-forlengere er i hovedsak det samme, og begrepene brukes om hverandre. Ulike produsenter vil vanligvis merke enhetene sine som den ene eller den andre.

Du vil faktisk legge merke til at i mye av denne artikkelen bruker vi begge disse begrepene. Noen ganger vil de bli referert til som WiFi-repeatere av visse merkenavn.

Øker Wi-Fi-forsterkere Internett-hastigheten din?

Wi-Fi Boosters og Wi-Fi Extenders vil øke internetthastigheten din i mange tilfeller. Jo større avstanden er mellom Wi-Fi-kilden og den trådløse enheten, desto tregere vil tilkoblingen til enheten være. Å utvide det signalet vil gi enheter lenger fra ruteren din en bedre tilkobling, og dermed raskere internett.

Du bør ta en god titt på din spesifikke situasjon og, gjennom en elimineringsprosess, finne ut om en Wi-Fi-booster vil øke hastigheten din.

Har du noen gang tenkt på å sette opp 2 Wi-Fi-nettverk i huset ditt?…

Hvordan vet jeg om jeg trenger en Wi-Fi Booster?

Det er mange tilfeller som kan ha nytte av en Wi-Fi Range Extender. Du må imidlertid ta noen ting i betraktning, fordi dette ikke nødvendigvis er en situasjon som passer alle.

Så hvordan vet jeg at det er på tide å få en Wi-Fi-forsterker? Her er hovedsituasjonene som kan rettferdiggjøre kjøpet:

 • Utvide dekningsradiusen din. Wi-Fi-forsterkere sitter mellom ruteren og potensielle dødsoner. De enten forsterker eller redistribuerer de eksisterende Wi-Fi-signalene for å dekke disse områdene.
  • Hjem på flere plan eller viltvoksende ettetasjer vil ofte trenge en Wi-Fi-forsterker.
 • Enkelte områder av hjemmet ditt er trege. Det kan ikke være at du helt mister forbindelsen i en del av huset ditt. Du kan ha en flekkete tilkobling eller en tregere tilkobling i disse fjerne områdene.
 • Få bedre tilgang utenfor. Tilgang til hjemmet ditt fra bakgården eller garasjen kan noen ganger være vanskelig. Denne tilgangen gjøres enklere med en Wi-Fi-forsterker eller utvider.

Følgende årsaker vurderes noen ganger, men vil ikke være de beste scenariene for å rettferdiggjøre en Wi-Fi-forsterker. Hvis du ønsker å oppgradere nettverket ditt, kan det være lurt å kjøpe et nytt Mesh Wifi-system.

 • Lagt til funksjoner og fordeler. Noen Wi-Fi-forsterkere og utvidere har avansert teknologi som stråleforming, dual-band Wi-Fi og tilleggsapper. Disse kan muligens bidra til å øke effektiviteten til nettverket ditt
 • Større kapasitet for enheter. Wi-Fi-forsterkere kan øke ruterens kapasitet til å håndtere flere enheter og trafikk. SSID-en ville være separat, så hvis jeg ikke hadde noen dødpunkter, ville jeg sannsynligvis ikke gått denne retningen.

Hvordan fungerer en Wi-Fi-booster?

En Wi-Fi-forsterker plasseres i et andre område av hjemmet ditt der den kan motta din eksisterende ruters signal og distribuere det til enheter innenfor sin egen radius. Uten en booster kan det hende at overføringen som sendes av ruteren ikke dekker hele hjemmet ditt. Med en booster på plass er Wi-Fi-signalet ditt i hovedsak utvidet.

Hvor langt rekker Wi-Fi-forlengere?

Noen Wi-Fi-forlengere sies å være i stand til å dekke et område på opptil 3000 kvadratfot. Det er imidlertid viktig å merke seg at den faktiske effektive rekkevidden kan variere basert på hvert brukstilfelle. Variabler kan inkludere fysiske hindringer som vegger, materialene de er laget av, tykkelsen på eventuelle hindringer og andre radiosignaler rundt hjemmet ditt som forstyrrer ruteren.

Du bør også vurdere rekkevidden til ruteren selv. Dette kan variere fra 500-1500 kvadratmeter.

Dette forklarer hvordan du kan fortelle avstanden som WiFi Extenders og WiFi Boosters kan nå.

Tilgang til internett fra en enhet er basert på mange faktorer. Disse faktorene er avgjørende for å forstå hvorfor internettforbindelsen din er treg og hvor treg den er:

 • Den faktiske hastigheten til Wi-Fi-nettverket
 • Det totale antallet enheter som bruker nettverket samtidig
 • Delen av båndbredden som forbrukes av hver av enhetene som er koblet til nettverket

Enten du prøver å øke en skrøpelig Wi-Fi-tilkobling eller prøver å få tilgang til de døde sonene, fungerer utvidere som en sjarm. Plassering er nøkkelen til å få mest mulig ut av boosteren. Ideelt sett bør det være fri sikt mellom den trådløse ruteren og utvideren. Dette er den mest vellykkede måten å øke rekkevidden til Wi-Fi-nettverket på.

Våre anbefalte Wi-Fi-forsterkere:

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Kan en bedre ruter øke Internett-hastigheten min?

En ny ruter kan noen ganger øke internetthastigheten din. Dette gjelder spesielt hvis det er en flaskehals ved din eksisterende ruter. Med andre ord, hvis din nåværende ruter ikke er i stand til å kjøre med hastigheter som er tilgjengelige fra tjenesteleverandøren din, trenger du en oppgradering for at WiFi-en din skal fungere fullt ut.

I et annet scenario, hvis enheten du bruker er utenfor den effektive rekkevidden til din nåværende ruter, kan en oppgradert ruter med en bedre effektiv rekkevidde øke hastigheten på enheter som tidligere ville vært utenfor den radiusen.

Det er imidlertid viktig å merke seg at du aldri vil få en raskere tilkobling enn det Internett-leverandøren din begrenser oppkoblingen til.

Rutere spiller en stor rolle i å bestemme internetthastigheten din. Avhengig av kapasiteten og antall enheter du har, kan du oppleve raskere eller lavere hastigheter. Mens en solid ruter får mest mulig ut av internett ditt, kan en treg ruter slå det ned uansett hastigheten på ruteren.

Hvis du jobber med en ruter som ikke er i stand til å håndtere internetthastigheten din, er det på tide å oppgradere ruteren. Hvis du ikke gjør det, ender du opp med å betale for mer internettbåndbredde som ruteren din ikke kan utnytte.

Kan for mange enheter bremse WiFi-ruteren din? Sjekk ut denne artikkelen…

Gammelt og nytt nettverksutstyr

Eldre rutere og nettverksutstyr er designet med lavere hastighetsbegrensninger enn nyere modeller. Avhengig av hvor raskt internettabonnementet ditt er, kan gammelt utstyr begrense internetthastigheten din.

Med teknologien i stadig utvikling, er det viktigere å holde seg oppdatert enn noen gang. For eksempel har maksimale Wi-Fi-hastigheter økt enormt i løpet av bare noen få år. Dette er en av hovedårsakene til at utdatert utstyr kanskje ikke fungerer like godt.

En ny ruter kan romme raskere internetthastigheter. Husk at din maksimale internetthastighet er det du får fra bredbåndsleverandøren din. Uansett hvor fancy eller effektiv den nye ruteren din er, vil du kunne bruke så mye internettkapasiteten din tillater.

Oppdater ruteren din regelmessig

En ting du bør sjekke før oppgradering ruteren din er oppdatering ruteren din. Oppdateringer kan være en viktig del av vedlikeholdet. De fleste produsenter ville ha publisert minst én fastvareoppdatering i løpet av levetiden (vanligvis mer).

Oppdatering av ruterens fastvare holder den så sikker som mulig og oppdatert med de siste rettelsene for kjente problemer. Nyere rutere har automatiske oppdateringer, men hvis din ikke gjør det, kan det være lurt å sjekke med jevne mellomrom.

Ruter plassering

Posisjonen til ruteren din kan ha en betydelig innvirkning på ruterens rekkevidde og signalstyrke. Noen tips for å få best mulig nettverksdekning fra ruteren din er:

 • Prøv å unngå å plassere ruteren mot en yttervegg. Dette sløser mye av ruterens kapasitet ettersom signaler sendes ut i betongen uten noe annet sted å gå.
 • Unngå å plassere ruteren nær taket i toppetasjen. Du kan plassere den i en høyere etasje, men ikke i stor høyde.
 • Ruteren er best plassert sentralt til der du bruker internett oftest. Dette betyr at signalet er mer sannsynlig å nå de områdene du trenger.

For mer om hvor du skal plassere ruteren for optimal internetthastighet, sjekk ut denne artikkelen.

Finnes det andre enheter for å øke Internett-hastigheten?

Hvis ruteren din er på en perfekt sentral plassering, men du fortsatt har problemer med hastighet eller tilkobling i visse områder av hjemmet ditt, er det å legge til en enhet en god måte å utvide nettverkets rekkevidde på. Til nå har vi sett hvordan boostere og forlengere oppnår dette. Bortsett fra disse alternativene er det andre enheter som kan øke rekkevidden til nettverket ditt.

 • Kablede tilgangspunkter: I motsetning til trådløse Wi-Fi-forsterkere, kobles disse til ruteren din via en Ethernet-kabel. De distribuerer Wi-Fi- og LAN-signaler som en forlengelse av nettverket ditt. Disse fungerer også bra for eldre rutere.
 • Powerline Extenders: Disse kommer i sett med 2 enheter. Den ene er koblet til ruteren din via ethernet og koblet til en stikkontakt, mens den andre er koblet til et målsted der du vil at Wi-Fi-signalet skal være bedre. Signalet går gjennom den kablede forbindelsen og øker rekkevidden.
 • Mesh Wi-Fi-systemer: I stedet for å bruke en enkelt ruter, er det en fornuftig idé å bruke én eller flere enheter som fungerer sammen for å danne et Wi-Fi-nettverk. Dette nettverket dekker hele hjemmet ditt fra flere tilgangspunkter, og øker dekningen.

Å velge riktig enhet for å utvide Wi-Fi-rekkevidden vil avhenge av nettverket ditt og plassen du bruker den i. Hvis du har å gjøre med døde soner, er en booster det riktige valget. Hvis du ser på å øke tilkoblingen gjennom en veldig stor plass, er mesh-systemer sannsynligvis et bedre valg. Kablede tilgangspunkter er passende når du bruker eldre nettverksutstyr eller hvis nettverket ditt har høy enhetsbruk.

Sjekk ut denne artikkelen om andre måter å øke hastigheten på Internett-tilkoblingen på.

Konklusjon

Wi-Fi-forsterkere er en gripende løsning for hjemme- og kontorbruk. Disse enhetene kan øke hastigheten og påliteligheten uten dyre ruter- eller ISP-oppgraderinger.

Det tar bare noen få minutter å installere en Wi-Fi-booster. Alt den trenger er et allerede eksisterende Wi-Fi-nettverk og en strømforsyning. Ved å koble Wi-Fi-boosteren til nettverket ditt, får du dem til å jobbe sammen for å øke tilkoblingen til et større område. Å velge riktig Wi-Fi-forsterker med flere Ethernet-porter, antenner for bedre mottak og en solid booster-rekkevidde er et svar på dine uregelmessige internettproblemer.

Med Wi-Fi-forsterkere og utvidere på plass, kan du nyte uavbrutt streaming, spill og annen nettaktivitet fra hvor som helst i hjemmet ditt.Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...