Omfavn nye belysningsforskrifter for å gi overlegne brukeropplevelser | Lutron

Apr 1, 2023 | Diverse


Omfavn nye belysningsforskrifter for å gi overlegne brukeropplevelser |  Lutron

Skiftet til et lavkarbonsamfunn berører alle aspekter av elektrisk handel, med kundenes etterspørsel etter bærekraftige løsninger sammen med kontinuerlig utvikling av regulering. I følge Carbon Trust utgjør belysning rundt 20 % av all elektrisitet som brukes i Storbritannia. I et gjennomsnittlig kontorbygg stiger dette tallet til rundt 39 %, og er enda høyere i spesialiserte miljøer som helsetjenester (43 %) og hoteller (55 %).

En rekke forskrifter vil nå søke å løse disse problemene. Fra september 2023 vil en rekke halogen-, fluorescerende og lavytende LED-pærer bli fjernet fra salg. Ettersom bærekraft fortsetter å drive reguleringsutviklingen, kan vi forvente ytterligere endringer i belysningsstandarder etter hvert som behov og teknologier utvikler seg.

For eksempel trer del L byggeforskrifter i kraft i fjor, og påvirker ingeniører, elektroentreprenører, konsulenter og lysdesignere som jobber med applikasjoner utenfor hjemmet. Dette er første gang britiske byggeforskrifter har innlemmet eksplisitte krav til lysstyring. Kjernefokuset for del L-forskrifter er bærekraft; alle nybygg utenfor hjemmet må produsere 27 % mindre CO2-utslipp enn tidligere standarder.

I følge Carbon Trust utgjør belysning rundt 20 % av all elektrisitet som brukes i Storbritannia. I et gjennomsnittlig kontorbygg stiger dette tallet til rundt 39 %, og er enda høyere i spesialiserte miljøer som helsetjenester (43 %) og hoteller (55 %).

Tidligere, for å kompensere for svekkelse av lumen over tid, var belysningen vanligvis overspesifisert og mellomrom overbelyst. Dette er ikke bare et klart sløsing med energi, men resulterer i ukomfortable rom som påvirker brukerne, og reduserer produktiviteten og brukertilfredsheten. Nå spesifiserer de nye del L2-kravene at rom ikke skal overbelyses. Selv om de nye forskriftene fokuserer på lyskontroller for å øke energisparingen, vil de også gå utover bruken av tradisjonelle energisparestrategier, som LED-belysning og tilstedeværelsesdeteksjon, og inkludere tilleggsfordelene som lysstyring kan gi for å skape meningsfylte innvirkning.

I utgangspunktet styrer et kontrollsystem inngangene og utgangene til enhetene som er en del av belysningssystemet for å levere verdi som er større enn summen av delene. Med intelligent lysstyring kan du realisere flere energisparestrategier som oppfyller del L2 belysningsforskrifter, samtidig som du forbedrer den daglige opplevelsen til menneskene som bruker rommet.

Disse energibesparende lysstyringsstrategiene kan inkludere belegg/ledighetsføling og dagslys høsting for å spare opptil 60 %, personlig dimmekontroll gir beboerne muligheten til å justere lysnivået og kan spare opptil 20 % mens belastningsreduksjon automatisk reduserer lysbelastningen under maksimal strømforbruk, sparer opptil 50 %. Avgjørende er at alle disse besparelsene kan realiseres samtidig som de hever avansert designestetikk og en opplevelse først.

En mulighet for overlegne opplevelser

Møtereglement må ikke bety en svekkelse av brukeropplevelsen. Regelverket må selvfølgelig oppfylles, men etterlevelse er også en mulighet til å heve lysopplevelsen for å skape rom brukerne ønsker å engasjere seg i igjen og igjen.

Faktisk, med intelligente lyskontroller, kan anleggsledere fjernovervåke og justere nivåer av elektrisk lys og dagslys, mens de rapporterer og analyserer bruk, noe som fører til større effektivitet, samtidig som det påvirker beboernes opplevelser. Fra justerbare hvite og varme dimmeverktøy til naturlig lyskontroll og personvernalternativer gjennom kontrollerbare persienner, er belysning nå en tilpassbar opplevelse.

For eksempel har Sópers House, et nytt livsstilskontorkonsept i London, brukt lysstyring for å tilby en nyansert opplevelse som spenner over faglig og personlig. Med sine moderne kontorlokaler sammen med sofistikerte samarbeidsmiljøer og helsefasiliteter sammen med god mat, var neste generasjons lysstyring avgjørende for å realisere et morgen-til-natt-syn. Sópers House er bare ett eksempel på hvordan møteforskrifter kan gå langt utover avkryssingsboksen, for å tilby spesialtilpassede lysstyringsløsninger som skaper fantastiske rom.

Lysstyring passer for fremtiden

Med konvergensen av internett, smarte enheter, trådløs teknologi og dataanalyse er det mulig å låse opp enestående verdi gjennom hele livssyklusen. Dette gjelder ikke bare direkte styring av belysningen, men også muligheten til å kontrollere systemets helse for prediktivt vedlikehold; ekstern tilgang for regelmessig å optimalisere ytelsen til systemet; og selvfølgelig automatisering ved å bruke flere sensortyper og planlagte hendelser. For eksempel, på Sópers House ble det spart en betydelig sum penger ved at kontrollprogramvaren varslet om et problem etter arbeidstid som forbrukte mye energi og ga teamet verktøy for å fikse det.

Dagens toppmoderne modulære, trådløse systemer går lenger enn å gi intelligent, fleksibel svitsje- og dimmekontroll med energibesparelser via tilstedeværelsessensorer, høsting av dagslys, tidsplanlegging og etterspørselsrespons – og kan fleksible med endrede behov. Nå, med intelligent lysstyring, kan funksjonaliteten og ytelsen til systemet tilpasses over tid og gi kontinuerlige oppdateringer, slik at ytterligere funksjoner og fordeler implementeres for å forbedre verdien av systemet.

Å bringe LED-belysning og teknologi sammen er å ta lys utover standard belysning; forbedre effektiviteten og tilføre verdi gjennom hele levetiden til et prosjekt. Ved å omfavne disse fremtidsrettede løsningene nå er det mulig for installatører å møte dagens byggeforskrifter og være forberedt på morgendagens behov, i én smart strategi.

Miguel Aguado, markeds- og teknologisjef hos Lutron

For mer informasjon, klikk herKilde