“På tide for industrien å trappe opp” når brukere av sikkerhetskamera snur ryggen til uetiske merkevarer | Hanwha Visjon

May 7, 2023 | Diverse


Ny forskning bestilt av Hanwha Vision avslører hvor sterkt brukerne føler at videokameraene som er tilgjengelige for dem er produsert av en anerkjent produsent og brukes ansvarlig.

Nesten tre fjerdedeler av (73 %) europeiske sikkerhetsledere mener det er viktig å hente kameraene sine fra produsenter som opprettholder ansvarlig bruk av sikkerhetsteknologi, mens mer enn 8 av 10 (81 %) av britiske sikkerhetsledere mener at overvåkingsteknologi, som videokameraer, bør brukes ansvarlig.

Undersøkelsen av over 600 sikkerhetsledere fra mellomstore til store organisasjoner i Storbritannia, Nederland, Italia, Tyskland og Frankrike ble utført av Research Without Barriers for den sørkoreanske videoleverandøren Hanwha Vision i desember 2022.

“Akkurat som vi har sett i forbrukerteknologimarkeder, leter kommersielle videokamerabrukere etter mer enn lave kostnader: de ønsker å samarbeide med merker som setter ansvarlig bruk, datasikkerhet og etisk produksjon i sentrum,” sier Uri Guterman, leder for Produkt og markedsføring av Hanwha Vision Europe.

Britiske myndigheter har advart om risikoen forbundet med bruk av visse produsenters videoovervåkingsutstyr over frykt for at teknologien utgjør en sikkerhetsrisiko og hevder at kameraene har blitt brukt uetisk. Fraser Sampson, den britiske kommisjonæren for biometri og overvåkingskamera, beskrev nylig bruken av visse produsenters videokameraer i britisk infrastruktur som “digital asbest”, mens offentlige myndigheter har fått forbud mot å bruke utstyr produsert av visse selskaper på sensitive steder over hele Storbritannia.

Forskningen erkjenner kanskje denne frykten og fant at nesten 4 av 10 (39 %) av britiske sikkerhetsledere forventer at lovgivning som ligner på USAs NDAA (National Defense Authorization Act), som begrenser salg og bruk av visse produsenters videoteknologi, vil bli lov i sitt eget land på et tidspunkt. Faktisk vil nesten en tredjedel (31%) av britiske sikkerhetsledere faktisk støtte en versjon av NDAA som blir lov i deres eget land.

Forskningen avslører også at nesten 1 av 2 (47 %) av britiske sikkerhetsledere er i stand til å skille mellom sikkerhetsleverandører og -produsenter fra deres holdning til etisk bruk av overvåkingsteknologi. Dette ser ut til å undergrave ethvert forsøk fra uanstendige merker på å bagatellisere sikkerhetstruslene og den uetiske bruken knyttet til kameraene deres.

“Som andre teknologisektorer blåser det en vind av endring gjennom videoovervåkingsindustrien,” sier Guterman. “Som forskningen vår tydelig viser, mens utviklinger som AI på kanten gjør videokamerasystemer kraftigere, ønsker brukere å balansere den større innsikten og kontrollen de får fra denne teknologien med forsikring om at den brukes og leveres på en ansvarlig måte.”

Guterman kommenterer styrken av følelsen som sikkerhetsledere ga uttrykk for i forskningen, og oppfordrer industrien som helhet til å møte brukernes krav: «Veksten av den europeiske sikkerhetsindustrien – og den vellykkede utvidelsen av videoteknologi utover typiske sikkerhetsapplikasjoner for å levere større forretningseffektivitet – er avhengig av at både produsenter og installatører omfavner brukernes krav om at de setter ansvarlig bruk i sentrum av det de gjør. Det er på tide at bransjen skjerper seg.»

Fullstendige detaljer om forskningen finner du herKilde