Resirkulering av elbilbatterier

Aug 16, 2022 | Elbil og elbil ladere

Ettersom bilprodusentene fortsetter å kjempe i elbilløpet, har noen begynt å lure på hvor vil batteriene bli av når de har nådd slutten av levetiden for bilindustrien? Bare å kaste batteriene på en eller annen type søppelfylling vil ikke hjelpe miljøet og vil garantert ikke appellere til verken bilprodusenter eller kunder. For å møte denne bekymringen har flere store bilprodusenter i elbilløpet slått seg sammen med selskaper med kunnskap om elektrisitet og energi for å planlegge måter å resirkulere og gjenbruke utdaterte elbilbatterier og deres energi.

Visste du at Elektriker Stavanger monterer elbil lader i Stavanger og omegn? Ta kontakt med oss hvis du vil ha elbillader her

General Motors har annonsert at de vil samarbeide med det sveitsiske selskapet ABB, en leder innen kraft- og automasjonsteknologier og verdens største leverandør av strømnettsystemer, for å utarbeide en plan for gjenbruk av batterier fra Chevrolet Volt. Selskapene vil utvikle flere pilotprosjekter og undersøke Volts 16 kWh litium-ion-batterier for å se hvordan andre-livets bilbatterier kan brukes til å levere elektriske nettlagringssystemer. I løpet av pilotprosjektene vil selskapene studere fornybar energilagring, nettlasthåndtering, reservestrømforsyninger for lokalsamfunn og tidsstyring.

I følge GMs administrerende direktør for elektriske systemer, Micky Bly, vil “Volts batteri ha betydelig kapasitet til å lagre elektrisk energi, selv etter bilens levetid.” Dette betyr at etter åtte års eller 100 000 mils garanti som tilbys på Volt, vil batteriet fortsatt ha energi som kan brukes til andre formål hvis bilbatteriet resirkuleres. Dermed er GMs endelige mål gjennom ABB-partnerskapet å finne en kostnadseffektiv løsning som vil optimere hele levetiden til batteriet og vil forbedre effektiviteten til landets elektriske nett.

En annen bilprodusent som har begynt å studere mulighetene for resirkulering av elektriske batterier er Nissan. Nissan har inngått et joint venture med Sumitomo Corporation for å forske på brukte litium-ion-batterier. Fellesforetaket, kalt 4R Energy, har som formål å ‘gjenbruke, videreselge, refabrikere og resirkulere’ de elektriske batteriene som driver Nissan Leaf.

Selskapet forventes å gjennomføre demonstrasjonstester og gjennomføre en kommersialiseringsstudie ettersom det jobber mot å utvikle en virksomhet for andre liv av litium-ion-batterier.

Til slutt har den kaliforniske elbilprodusenten Tesla Motors inngått et forskningsprosjekt med SolarCity, en nasjonal leder innen solcelledesign og -installasjon, og University of California, Berkley for å undersøke utdaterte elbilbatterier. Trioen utvikler et system som skal kombinere Teslas elektriske bilbatterisystem med SolarCitys overvåkingsplattform for å produsere et avansert nettinteraktivt solcelle- (PV) og stasjonært lagringsprodukt som vil kunne installeres i bygninger. Tanken er at batterilageret som opprettes vil samle overflødig PV-kraft som verktøyet kan bruke i stedet for å bruke kraftverk med større utslipp.

Så mens elbilløpet raser, ser det ut som om General Motors, Nissan og Tesla Motors også vil konkurrere i elbilbatteriløpet. Med så store ideer som lagring for fornybar energi, smarte nett og å gi reservestrøm til bygninger, hvem vet hvor andre-livet til elbilbatterier vil ende opp.

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...