SELECT anerkjenner karrieren til Len Bunton med sin prestisjetunge Lifetime Achievement Award

Oct 29, 2022 | Diverse


SELECT anerkjenner karrieren til Len Bunton med sin prestisjetunge Lifetime Achievement Award

En fagperson i byggebransjen som har jobbet utrettelig for bedre forhold på tvers av sektoren, har blitt anerkjent for sin bemerkelsesverdige karriere med Lifetime Achievement Award av SELECT, Skottlands største byggenæringsforening.

Len Bunton, FRICS, FCIArb, Hon FRIAS ble hedret av kampanjeorganet på den nylige SELECT President’s Lunch, sponset av Electrium, på voco® Grand Central Hotel i Glasgow (30. september).

Som tidligere styreleder for både Chartered Institute of Arbitrators og Scottish Building Contracts Committee, har Len hatt en lang karriere som chartert mengdemåler, voldgiftsdommer, dommer, ekspertvitne og mekler.

Hans fremragende merittliste inkluderer å spille en betydelig rolle innen kundebehandling, beste praksis, forretningsutvikling og konfliktunngåelse, sist med Conflict Avoidance Process og Conflict Avoidance Pledge.

Kunngjøring av prisen, Alan Wilson, administrerende direktør i SELECTsa: «Jeg var bare åtte år gammel da Len først kvalifiserte seg og tok de første skrittene på det som har vært den mest ekstraordinære karriereveien.

– Listen hans over prestasjoner er så lang og så variert at det er slitsomt å bare lese dem opp. Han er virkelig en menneskelig tornado, med en uendelig tilførsel av energi og ideer rettet mot å forbedre industrien og forholdene til de som jobber innenfor den.

“Len var også medvirkende til etableringen av Byggenæringens koronaforum [now the Construction Industry Collective Voice] som har vært så viktig for å legge til rette for at sektoren kan komme tilbake til jobb etter pandemien.»

Len tok imot prisen fra VELG president Alistair Grant på arrangementet, som ble deltatt av rundt 100 ledende bransjepersoner og ble sponset av Luceco og MacRoberts LLP.

Den tydelig emosjonelle industrien takket de forsamlede gjestene, og la til: “Vi har sett noen store fremskritt i bransjen de siste årene, og vi må fortsette å jobbe sammen for å sikre at vi forbedrer forholdene for alle.”

Syv år etter kvalifiseringen i 1972 startet Len sitt eget firma og bygget det i løpet av få år inn i en praksis med 50 personer med fokus på prosjektledelse, kostnadsstyring, bygningsoppmåling og tvisteløsning.

Det ble kjøpt opp på nittitallet av et ledende britisk selskap, hvorav Len ble hovedstyredirektør. I 1996 ble han med i styret i Bucknall Group og videreutviklet sin erfaring med større bygg- og anleggsprosjekter.

De siste årene har han vært involvert i mange tvisteløsningsspørsmål som voldgiftsdommer, ekspertvitne, mekler, forliksmann og kravkonsulent, og er for tiden leder av Conflict Avoidance Working Group i Skottland, og viseformann for UK Conflict Avoidance Coalition. Han har også utviklet spesifikk erfaring med insolvens i byggesak og gjenvinning av bedrifter.

Lifetime Achievement er SELECTs mest prestisjefylte pris og er ment å gjenspeile ekstraordinære bidrag til bransjen. Tidligere mottakere av prisen inkluderer Jock Simpsonleder av SJIB, og SELECT tidligere president David Smith, som begge var tilstede på lunsjen.

Finn ut mer om SELECT herKilde