Siemens lanserer Connect Box, en smart IoT-løsning for å administrere mindre bygninger

May 5, 2023 | Diverse


Siemens lanserer Connect Box, en smart IoT-løsning for å administrere mindre bygninger

Siemens Smart Infrastructure har lansert Connect Box, en åpen og brukervennlig IoT-løsning designet for å administrere små til mellomstore bygninger. Connect Box er en brukervennlig tilnærming for overvåking av bygningsytelse, med potensial til å optimalisere energieffektiviteten med opptil 30 prosent og for å vesentlig forbedre inneluftkvaliteten i små til mellomstore bygninger som skoler, butikker, leiligheter eller små kontorer.

Connect Box lar brukere utføre viktige daglige bygningsadministrasjonsoppgaver fra ett sted via et skybasert grensesnitt uten ekstra gateway eller programvare. Alarmvarsler for potensielle problemer samt grafikk som visualiserer historiske trender gir meningsfull innsikt i bygningens ytelse til enhver tid, og støtter optimaliseringen av bygningsdriften.

Connect Box tilbyr intuitiv nettilgang via skrivebord eller smarttelefon. Installasjonen utføres raskt og enkelt via plug and play, så systemintegratorer, teknikere og anleggsledere trenger ikke ingeniørkompetanse for å sette opp, konfigurere og betjene systemet. Det inkluderte biblioteket inneholder mer enn 500 klare til å koble til feltenheter og vokser stadig, fra både Siemens og tredjeparter. En smart omformer støtter 11 kommunikasjonsprotokoller, både standard og proprietære, kablet eller trådløst, inkludert LoRaWAN, BACnet, Modbus og KNX.

Som et eksempel, fungerer IAQ (innendørs luftkvalitet) multisensor som Siemens nylig har introdusert, som en plug and play-løsning med Connect Box for å gi viktige data om romluftkvalitet. Multisensoren måler luftkvaliteten i sanntid, og sjekker nøkkeltall som temperatur og fuktighet, CO₂-metning, VOC og PM2.5-utslipp, samt lys- og støynivå (dBA). Bygningsoperatører drar nytte av å få full åpenhet om luftkvaliteten i bygget og kan sørge for at de gir et sunt miljø for leietakere, besøkende eller ansatte.

Connect Box tilbyr to lisensieringsmodeller. Cloud-lisensen lar brukere lagre bygningsdataene sine i Connect Box online-databasen, mens On-premise-lisensen lar brukere enkelt integrere dataene som samles inn fra kablede og IoT-enheter i et eksisterende automasjonssystem, bygningsadministrasjonssystem eller ekstern sky. Begge variantene administreres eksternt og oppdateres trådløst.

IoT baner vei for en sunn og nullutslippsbygningsmasse

Selv for mindre og mellomstore bygg som har vært drevet uten byggautomatisering til nå, blir det stadig viktigere å drive energieffektivt og klimanøytralt. På den ene siden av iboende kostnadsgrunner, på den andre siden, fordi flere og flere regulatoriske krav må oppfylles som krever bærekraftig drift. I Europa, for eksempel, støtter EPBD (Energy Performance for Buildings Directive) EUs mål om å oppnå klimanøytral bygningsdrift innen 2050, noe som tvinger bygningseiere og -operatører til å ta grep.

Fra et teknisk synspunkt gir IoT-baserte byggløsninger ikke bare det som trengs for å implementere slike krav, de lønner seg også: Energi- og utslippsbesparelser på opptil 30 prosent er mulig takket være Connect Box sine sentrale bygningsstyringsfunksjoner.

For mer informasjon om Siemens byggeprodukter, klikk her

For mer informasjon om Siemens Smart Infrastructure, klikk herKilde