Smart Occupancy Sensor vet alt

Mar 24, 2023 | Smarthus


I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor, så vel som forbedringer på eksisterende ting som isolasjonsmetoder og byggematerialer. Men etter at den lavthengende frukten er plukket, er teknologi som denne smarte beleggssensoren laget av [Sina Moshksar] kan være nødvendig for å bidra til ytterligere effektivitetsgevinster.

Kjent som RoomSense IQ, den lille enheten monteres et sted i et lite rom og bruker en rekke forskjellige teknologier for å holde styr på antall beboere i et rom. Den primære metoden er mmWave-radar som kan registrere tilstedeværelsen av en person opptil fem meter unna, men den inkluderer også en PIR-sensor for å forhindre falske positiver og skille menneskelig aktivitet fra ikke-menneskelig aktivitet. Enheten integreres med hjemmeautomatiseringssystemer for å mate dem beleggsdata for å bruke for å forbedre ytelsen til disse typer systemer ytterligere. Det er også designet for å være rimelig og enkelt å installere, så det bør være relativt enkelt å legge til noen få til et eksisterende system også.

Prosjektet er også dokumentert på denne GitHub-siden, for alle som ønsker å bygge litt mer data inn i hjemmeautomatiseringssystemet eller til og med utvide hjemmesikkerhetssystemene sine. Vi ser for oss at enheter som dette kan brukes med stor effekt sammen med en varmeenhet som dette, og vi har også sett noen andre interessante metoder for å bestemme belegget også.
Her er kilden til saken

Hack Enkel | Hackaday

Her på Hackaday elsker vi definitivt å feire de harde hackene: de vanvittige bragdene med omvendt konstruksjon, de fysikk-trossende fantasiene eller misbruket av banebrytende teknologi. Men i dag vil jeg gjerne heve et retorisk glass til hyllest av de enkle...

Hexed Home Assistant overvåker 3D-skrivere

Du kan være barnevakt for 3D-printeren 100 % av tiden, eller du kan krysse fingrene og håpe at alt fungerer. Noen overvåker skriverne sine ved hjelp av webkameraer, men [Simit] har en mer stilig metode for å holde oversikt over seks 3D-skrivere. Ideen er å...