Tesla-appen – Informering om kjøring og moro

Aug 9, 2022 | Elbil og elbil ladere


Av David Waterworth, fra samtaler med Majella Waterworth

Jeg bor i en uvanlig husholdning. Jeg har ikke mobiltelefon (sjokk! gispe!). Min fantastiske kone har en mobil, og siden vi sjelden er fra hverandre, tror vi det er nok. Men loven om utilsiktede konsekvenser følger.

Da vi konverterte fra dinosaurer til en Tesla 3 SR+ for tre år siden, oppdaget Majella sin skjulte superkraft – Tesla-appen.

Tesla-appen

Styr Teslaen din fra appen.

Majella er en edelsten-hobbyist. Hun fasetter vakre edelstener på den nærliggende lapidary-klubben. Noen ganger er jeg hjemme og skriver og har bilen. Nylig klarte jeg ikke å svare på hjemmetelefonen (ja, vi har fortsatt en fasttelefon), så hun fikk oppmerksomheten min ved å gi hornet på Teslaen 3 ganger. Veldig beleilig.

Hun liker også å ha det gøy med appen, som den gangen hun skremte livet ut av en mekanikerlærling. Jeg var tilbake på det gamle servicesenteret mitt og fikk montert nye dekk. Etter at jeg betalte regningen, pratet jeg med den unge mekanikeren om Tess da hornet gikk av, vinduene åpnet og lukket, og lysene blinket. En hjemsøkt bil kanskje? Jeg hadde litt å forklare. Hun leker også med de varme setene og klimaanlegget når jeg er ute med venner og hun kjeder seg hjemme.

Appen har noen seriøse bruksområder. Vi kan sjekke ladestatusen, organisere service, skru på klimaanlegget mens vi handler, og Majella kan sjekke ut hvor jeg er hvis jeg er ute og reiser (jeg er i kort bånd). Hvis vi fortsatt drev konsulentvirksomheten vår, kunne vi planlegge avganger.

Tesla-appen

Ladestatistikk

I morges, etter å ha lest en foruroligende artikkel i Valg magasinet, viste Majella meg ladestatistikken. Dette forteller meg at vi vanligvis lader hjemme (med mindre vi er på biltur). Det gir oss drivstoffbesparelser, og viser at vi sparte over $227 forrige måned. Vi hadde spart enda mer hvis vi var ute og kjørte i stedet for å sitte fast hjemme med Covid-19!

Tesla-appen

Bensinsparing i en treg måned

Dette viser at vi sparer langt mer på drivstoff enn Valg synes å tenke. Det ville være bra om de kunne samle virkelige data fra sjåfører for å gi råd. Vi bruker ikke 700 dollar i året på strøm for å drive Teslaen vår.


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden