Tesla-butikk rammet av malingsbomber og plakater av anti-Giga Berlin-demonstranter

Mar 25, 2023 | Elbil og elbil ladere


Aktivister angrep nylig en Tesla-butikk i Berlin sentrum med malingsbomber og plakater som en form for protest mot Gigafactory Berlin. Nettposter om angrepet antydet at anti-Tesla-handlingene ble utført blant annet på grunn av Giga Berlins vannforbruk.

Motivet bak angrepet ser ut til å være et ønske om å sette en stopper for bilproduksjonen generelt, i alle fall basert på innlegg om protestene som har blitt delt på nett. Bilder av protestene viste at aktivistene kastet malingsbomber mot Tesla-butikken. De plasserte også plakater i butikkvinduene der det sto «Driving for a Dead Planet».

Twitter-kontoen @IL_Berlin delte demonstrantenes argumenter mot Giga Berlin. Blant deres argumenter hevdet demonstrantene at “E-bilene er en vannkatastrofe og derfor en skitten løgn!” og at “Bilproduksjon og fabrikkutvidelse i Berlin må stoppe!”

Demonstrantene bemerket også at i stedet for elektriske kjøretøy som Teslas, bør regionen fokusere på gratis offentlig transport. “I stedet for dyre e-biler for noen få og fortjeneste for greenwashing-gruppen Tesla, trenger vi velutviklet og gratis offentlig transport for alle i Berlin og Brandenburg,” skrev @IL_Berlin.

“De gjentatte miljøbruddene fra det amerikanske selskapet under byggingen og utvidelsen av gigafabrikken i #Grünheide og ran av verdifulle #Wasser |er i vår region er kriminelle… Nykolonialisme under #Litium gruvedrift i Atacama-ørkenen i #Chile ødelegger livsgrunnlaget til folket i de assisterte områdene. Ikke mer liter vann for Tesla!» Aktivistene kranglet.

Mens frustrasjonen mot Giga Berlin blant kritikere har vært kjent en stund, er tilnærmingen til aktivistene vanskelig å støtte. Det er mange måter å holde protester mot bedrifter og saker man tross alt er uenig i, men hærverk er neppe forsvarlig.

Bortsett fra dette ser det ut til at aktivistene retter sin vrede mot feil mål, spesielt med tanke på deres bekymringer for vannet i regionen. I følge lokal kringkaster rbb24, Tesla bruker faktisk lite vann i forhold til størrelsen og omfanget av driften. Elbilprodusenten fremhevet dette nylig da den uttalte at den har til hensikt å bruke samme mengde vann selv når den øker Model Y-produksjonen til 1 million enheter per år.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til [email protected] å gi oss en heads up.

Tesla-butikk angrepet med malingsbomber og plakater av anti-Giga Berlin-demonstranter


Se Kilden