Tesla kan “høste” langt flere IRA-fordeler enn jevnaldrende: Morgan Stanley

May 10, 2023 | Elbil og elbil ladere


Inflation Reduction Act (IRA) kan ha en betydelig innvirkning på elbilsektoren, spesielt for Tesla (NASDAQ:TSLA). Dette var ifølge Morgan Stanley-analytikere, som bemerket at investorer kan undervurdere de potensielle fordelene lovgivningen kan gi Tesla i løpet av de neste årene.

Morgan Stanley-analytiker Adam Jonas og teamet hans bemerket at Tesla har oppnådd kostnadslederskap og høye marginer gjennom sin vertikalt integrerte forretningsmodell, teknologiske innovasjon og produksjonsekspertise. Mens mange investorer forventer at IRA skal hjelpe hele elbilindustrien, bemerket analytikeren og teamet hans at lovgivningen er spesielt fordelaktig for Tesla.

“Mange bilanalytikere tror at inflasjonsreduksjonsloven (IRA) bidrar til å løfte alle elbiler … at ethvert insentiv er bedre enn ingen insentiv. Det tror vi ikke. Tesla kan “høste” langt flere IRA-fordeler enn sine jevnaldrende, med fordeler som overføres til kunden, og betaler markedsandeler (ikke marginer).

“Ta opp Teslas 1Q-utskrift og gjør et tekstsøk etter ‘IRA’ eller ‘Inflation Reduction Act.’ Ingen omtale i det hele tatt. Kom ikke opp en gang. Ikke fordi IRA ikke betyr noe for Tesla. Tesla vil sannsynligvis være den desidert største mottakeren av IRA innen EV-land i både absolutte og relative termer», skrev Jonas.

Morgan Stanley-analytikerne delte også deres forventede IRA-sammenbrudd for Tesla.

“Siden Teslas batteriproduksjon involverer proprietær produksjon av 4680 celler i Giga Austin, en eventuell rampe på 100 GWh produksjon i Giga Nevada, og felles produksjon med Panasonic via JV, antar vi at Tesla vil beholde 75 % av Advanced Manufacturing Production Tax Credit ($45/ KWh for celler og pakker som angitt i avsnitt 45X), mens Panasonic vil beholde ~25 %. Vi antar at General Motors (GM) deler skattefradraget 50%/50% med LGES, og Ford (F) 50%/50% med SK On,” skrev analytikeren.

Morgan Stanley opprettholdt en “Overvekt”-vurdering på Tesla og et prismål på $200. Teslas aksjer falt 1,54 % tirsdag, og landet på 169,15 dollar på slutten av dagen.

Teslarati-teamet vil sette pris på å høre fra deg. Har du tips, kontakt meg på [email protected] eller via Twitter @Writer_01001101.

Tesla (TSLA) kan “høste” langt flere IRA-fordeler enn jevnaldrende: Morgan Stanley


Se Kilden