Tesla legger til funksjonen «Charge on Excess Solar» i appen for å få ren rekkevidde hjemme

Mar 16, 2023 | Elbil og elbil ladere


Tesla kommer til å la eiere av sine elektriske kjøretøy lade bilene sine ved å bruke overflødig solenergi som har samlet seg i løpet av dagen og som ikke kan lagres i en Powerwall, ser koding i smarttelefonappen ut til å avsløre.

“Koble til kjøretøyet ditt hjemme i løpet av dagen for å lade ved å bruke overflødig ren energi som genereres av solsystemet ditt,” heter det i en oppdatering i Tesla-appens koding. “Angi ladegrenser og plassering og fortell kjøretøyet når og hvor du skal lade kun fra overflødig solenergi.” (h/t @longzheng)

Appen vil også oppgi at eiere kan «stille bilens batteri til å lades som vanlig fra alle tilgjengelige kilder for nok daglig kjørerekkevidde. Reserver deretter en del av kjøretøyets batteri for å lade kun når overflødig solenergi er tilgjengelig.»

Funksjonen vil kun bruke ren energi akkumulert fra et solcellepanel for å lade kjøretøyet, noe som stemmer overens med beskrivelsen av funksjonen: “Drive on Sunshine. Få den reneste kostnaden for bilen din.»

Funksjonen skal lanseres med versjon 4.19.0, som ble lansert for bare én time siden klokken 19:30 på østkysten.

Funksjonen vil tillate eiere å lade kjøretøyene sine ved å bruke kun solenergi, som er fornybar og vil sikre at bilen ikke bruker fossilt brensel gjennom hele lade- og kjøreprosessen.

I et forsøk på å gjøre hele prosessen med å eie et elektrisk kjøretøy så bærekraftig som mulig, lanserer Tesla sannsynligvis denne funksjonen for å lindre bruk av fossilt brensel eller relaterte prosjekter for eiere som er mer interessert i å ha en ren ladning hjemme. Når det genereres mer energi enn huset kan forbruke, vil den bli brukt til å lade kjøretøyet.

Med Powerwall utnyttes overskuddsenergi fra produksjon av energi fra solcellepaneler og lagres i batteriet.

I forrige uke begynte Tesla å tilby Powerwall som et frittstående produkt igjen, og markerte første gang på nesten to år at kunder kan kjøpe batterilagringssystemet uten også å kjøpe et solcellepanel.

Nylig tok Apple i bruk en lignende prosess med iPhone ved å la eiere slå på en innstilling kjent som “Clean Energy Charging”, som bare vil lade telefonen når nettet opererer på fornybare ressurser.

Jeg vil gjerne høre fra deg! Hvis du har kommentarer, bekymringer eller spørsmål, vennligst send meg en e-post på [email protected] Du kan også nå meg på Twitter @KlenderJoeyeller hvis du har nyhetstips, kan du sende oss en e-post på [email protected]

Tesla legger til funksjonen «Charge on Excess Solar» i appen for å få ren rekkevidde hjemme


Se Kilden