Tesla øker prisene i Kina ettersom etterspørselen ser ut til å ta seg opp

Feb 17, 2023 | Elbil og elbil ladere


Tesla øker igjen Model Y-prisene i Kina etter det massive prisfallet forrige måned ettersom etterspørselen ser ut til å ta seg opp igjen.

Etter måneder med rykter om at Teslas etterspørsel i Kina ble avtagende, implementerte bilprodusenten betydelige prisfall på opptil 13 % på sine elektriske kjøretøy i det kritiske elbilmarkedet i begynnelsen av januar.

Januar så en betydelig økning i salget av Teslas Kina-lagde biler, men mange av disse er for utenlandske markeder.

Forsikringsregistreringer er bedre indikatorer på salg av Tesla-kjøretøyer i Kina, og det nådde over 8 000 enheter i løpet av den første uken i februar, noe som er bra tidlig i kvartalet ettersom Tesla fortsatt hovedsakelig produserer biler for utenlandske markeder på Gigafactory Shanghai på det tidspunktet .

En annen god indikator på at etterspørselen tar seg opp igjen i Kina, er at Tesla igjen øker prisen på Model Y, den mest populære modellen, i landet.

I dag oppdaterte Tesla sin kinesiske nettkonfigurator med en økning på 2.000 yuan på Model Y Long Range til nå 311.900 yuan ($45.473) og en økning på 2.000 yuan på Model Y Performance, som nå starter på 361.900 yuan ($52.600).

Electrek’s Take

Prisøkninger og -reduksjoner er generelt de beste indikatorene på Teslas etterspørsel i et gitt marked. Til tross for at Tesla hevder at de rett og slett prøver å redusere prisene, prøver bilprodusenten å selge sine elektriske kjøretøy så godt de kan basert på etterspørsel.

Når det gjelder Kina, er det ekstremt viktig å spore siden det er det desidert største elbilmarkedet i verden.

Prisøkningene er små, men de bør hjelpe Teslas bruttomarginer å komme seg i Q2, som er når de fleste av disse nye ordrene forventes å bli levert.

Teslas kinesiske priser fremhever for tiden Gigafactory Shanghais kostnadskonkurranseevne ettersom Model Y Performance i Kina er billigere enn Model Y Long Range i USA.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...