Tesla tilbyr desemberrabatt på $3 750 – samme som skattefradrag for elbiler

Dec 2, 2022 | Elbil og elbil ladere


Noen Tesla-kjøp vil kvalifisere for minst $3750 i rabatt under den fornyede EV-skattefradraget som starter 1. januar. Men bilprodusenten på torsdag startet dette litt tidlig – som en rabatt på $3750 på de mest populære Model 3- eller Model Y-elbilene.

Basert på søk på Teslas detaljhandelside, ser ikke tilbudet ut til å være gyldig på spesialbygde biler – i hvert fall ikke overalt – og vi kunne bare se varselet om rabatten når vi ser på eksisterende inventar.

Tesla $3750 rabatt på Model 3, Model Y – 1. desember 2022

Tesla $3750 rabatt på Model 3, Model Y – 1. desember 2022

Tesla og dets administrerende direktør Elon Musk har ennå ikke gitt noen offentlig uttalelse om årsaken bak rabatten, og Tesla slipper ikke lenger pressemeldinger, så bakgrunnen for dette tilbudet må kanskje vente til selskapets neste kvartalsvise oppdatering for investorer i januar. Vaklende etterspørsel er en mulig årsak til rabatten. Men en mer sannsynlig årsak kan være at bilprodusenten møter flere kanselleringer enn vanlig, ifølge en fersk Electrek-rapport, ettersom Tesla øker produksjonen på Giga Texas mens potensielle kjøpere heller vil vente til de kan kreve kreditten.

For noen kjøpere vil Model 3 og Model Y fortsatt ikke virke som gode kjøp. Det er fordi Tesla-prisene allerede har blitt hevet flere ganger gjennom 2021 og inn i 2022. Model Y-prisene ble hevet opp til $6 000 i juni, og satte en startpris på $67.190, mens basismodellen 3 fortsatt er på $48.190 allerede. Det er langt fra $35 000-prisen og forbedret rimelighet over tid som administrerende direktør Musk hadde forkynt om den elektriske sedanen.

Det har ført til en situasjon der prisene på brukte Tesla-biler har steget – i mange tilfeller til mer enn de koster når de er nye.

2022 Tesla Model 3

2022 Tesla Model 3

Avhengig av prioriteringer vil noen kjøpere også oppleve at Model 3 har blitt utilfreds, og at basisversjonen nå er mindre effektiv med LFP-batteripakken. På den annen side kan noen se LFP-batteriet som en fordel, som tillater regelmessig lading til 100 %.

Gitt Teslas amerikanske celleproduksjon for lang rekkevidde og ytelsesversjoner av Model 3 og Model Y, kan den kommende kreditten på $3 750 ikke gjelde for versjoner som bruker disse utenlandske cellene. Det kan bety at timingen er riktig, i det minste for nå, for å få en desemberavtale på disse basisversjonene.Se Kilden