The Evergreen Nissan Leaf – CleanTechnica

Apr 25, 2023 | Elbil og elbil ladere


Harry og Sue har hatt Nissan Leaf i over 12 måneder nå og er mer enn fornøyd med den. Faktisk sa de til meg at hvis de måtte erstatte den, ville de definitivt kjøpe en Leaf til. Nissan Leaf skiller seg ut som en av de tidlige elektriske pionerene, sammen med BMW i3 og Renault Zoe. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har aldri klart å kjøre en, så det var forfriskende å høre historien deres. Det er fantastisk at den fortsatt er på markedet.

Min hovedinteresse har vært import av brukte Leafs fra Japan av Good Car Company. Det kan du lese om her og her.

Sue og Harry sjekket først ut Kia EV6, men fant ut at forhandleren visste mindre om bilen enn de gjorde og egentlig ikke ønsket å snakke med dem. En yngre selger prøvde å hjelpe, men til slutt gikk de ut, frustrerte. De dro deretter til Moorooka Nissan og hadde en helt annen opplevelse med Gary, selgeren der. Det var et blad utstilt og de ble forelsket. I utgangspunktet fikk de beskjed om at de måtte vente 6 måneder på en. Det endte opp med å bli 8 måneder på grunn av COVID, men det var vel verdt det.

Da jeg snakket med Gary fra Moorooka Nissan i morges, fortalte han meg at de fleste som er interessert i elektriske kjøretøy har gjort en god del research før de kommer til forhandleren. Jobben hans er å bekrefte detaljene, vise dem funksjonene og la dem prøvekjøre. For tiden opplever forhandleren stor interesse fra flåtekjøpere, både offentlige og private. Dessverre er det fortsatt vanskelig å få tak i aksjer. Jeg presset ham for nyheter om Ariya, men dessverre er det ingen ord om når den vil bli brakt til Australia.

Nissan Ariya. Foto av Kyle Field.

Prisen for Leaf-kjøpet ble oppgitt til AU$45 000, men endte på $55 000 når GST (10 % i Australia) ble lagt til, sammen med premium maling, sikkerhetskameraer foran og bak, og de vanlige avgiftene på veiene. Dessverre kjøpte Harry og Sue før regjeringsrabatten på $3000 var tilgjengelig.

De spurte: “Hva kan vi få hvis vi betaler med kontanter?” Gary tilbød en gratis tank med bensin, og alle fikk seg en god latter. Han ba dem om å sende e-post hvis de hadde spørsmål og tilbød mye støtte. Sammenlignet med deres Mitsubishi ASX, er Leaf mer stillegående og har mer pick-up. (“Disse langhårede løtene har ingen sjanse,” sier Sue.) Den har regenerativ bremsing, adaptiv cruisekontroll og kjørefelt. Hun må fortsatt bruke bremsene til tider. Leaf er litt mindre enn ASX, men det har ikke vært et problem.

Da jeg først møtte dem, på en kaffe- og kakemorgen på Sirromet vingård (de har Tesla-ladere), handlet samtalen deres om bekymringer om at offentlige CHAdeMO-ladere ville bli faset ut. De spurte om adaptere fra CCS2 til CHAdeMO. Jeg hadde ikke den tekniske ekspertisen til å svare på spørsmålet deres. Sue og Harry prøver å organisere møter med andre Leaf-eiere for å utvide kunnskapen deres om bilen. Med bare 2150 Leafs solgt i Australia over 10 år, viser det seg vanskelig. “Manualer hjelper ikke!”

Det eviggrønne bladet

Lader med CHAdeMO. Foto med tillatelse av Harry Darby.

Sue ble imidlertid lysere da hun fortalte meg om oppdagelsen av Queensland Electric Super Highway. “Hver by har en nå, og de har CHAdeMO.” De planlegger en biltur nordover i juni og håper å komme så langt som til Townsville — 1335 km (830 miles). Jeg inviterte dem til EV-arrangementene som vil bli arrangert i Rockhampton, Gladstone og Bundaberg i Queenslands vinter.

The Leaf ble nylig betjent, og jeg var nysgjerrig på hva som faktisk ble gjort. Sue og Harry sendte meg en kopi av fakturaen. Programvaren ble oppdatert, forfrisket dash-displayet, og alle tenkelige deler av bilen ble kontrollert. Sue og Harry sier at det å få sjekket bilen med jevne mellomrom gir dem trygghet. Koste? Omtrent $250.

Sue vasket og støvsugde bilen før hun tok den inn for service, og fant så ut at bilen fikk en gratis bilvask. “Neste gang skal jeg ta det inn skittent,” sa hun. De får ofte kommentarer om bilen fra allmennheten: “Ååå, en elbil!” “Ja,” sier Sue, “vi er pensjonister og har ikke måttet betale for bensin det siste året.” Før de ble pensjonist, betalte Sue og Harry opptil 100 dollar i uken for bensin.

For sin Townsville-tur bruker de A Better Route Planner. Denne kan stilles inn for biltypen og laderen som kreves. De liker å holde batteriladingen over 20 % og vil bruke QESH-nettverket. En gang på tur lot de batteriet komme ned til 7 %, men det var ikke stressende, da de var nær destinasjonen. Og, ja, bilen gir deg advarsler om lav batterilading.

Det eviggrønne bladet

Bladstreken. Foto med tillatelse av Sue Norden.

Hjemme lader de i løpet av dagen fra solenergisystemet på taket ved hjelp av et vanlig strømuttak (10 ampere). En nivå 2-lader fulgte med bilen, men den er dyrere å bruke til 26¢ per kWh. All overflødig strøm produsert av solsystemet deres går tilbake til nettet, men de mottar bare elendige 6,6¢ per kWh. Det gir god økonomisk mening å bruke solenergien til bilen.

Her er litt bakgrunn om Leaf fra Wikipedia:

«Nissan Leaf er et kompakt femdørs kombibatteri med elektrisk kjøretøy (BEV) produsert av Nissan. Den ble introdusert i Japan og USA i desember 2010, og dens andre generasjon ble introdusert i oktober 2017. Leafs rekkevidde på full lading er gradvis økt fra 117 km (73 miles) til 364 km (226 miles) (EPA) vurdert), på grunn av bruken av en større batteripakke sammen med flere mindre forbedringer.

“Blant andre priser og anerkjennelse har Leaf vunnet 2010 Green Car Vision Award, 2011 European Car of the Year, 2011 World Car of the Year, og 2011–2012 Car of the Year Japan. Globalt salg utgjorde 577 000 Leafs innen februar 2022. Per september 2021 var det europeiske salget på mer enn 208 000 enheter,[3] og i desember 2021 hadde over 165 000 enheter blitt solgt i USA og 157 000 i Japan. å bli tidenes bestselgende elbil.»

Det eviggrønne bladet

Lader opp bladet. Foto med tillatelse av Harry Darby.

Jeg ser frem til å høre flere historier om Sue og Harrys reiser i Leaf deres.

Relaterte historier fra CleanTechnica-forfattere:


Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Invester gjennomtenkt i EV & Cleantech Mineral Boom


Jeg liker ikke betalingsmurer. Du liker ikke betalingsmurer. Hvem liker betalingsmurer? Her på CleanTechnica implementerte vi en begrenset betalingsmur en stund, men det føltes alltid feil – og det var alltid vanskelig å bestemme hva vi skulle legge bak der. I teorien ligger ditt mest eksklusive og beste innhold bak en betalingsmur. Men da er det færre som leser den! Vi liker bare ikke betalingsmurer, og derfor har vi bestemt oss for å droppe vår.

Dessverre er mediebransjen fortsatt en tøff, tøff virksomhet med små marginer. Det er en uendelig olympisk utfordring å holde seg over vann eller kanskje – gispe — vokse. Så…

Hvis du liker det vi gjør og ønsker å støtte oss, vennligst chip inn litt månedlig via PayPal eller Patreon for å hjelpe teamet vårt med å gjøre det vi gjør!

Takk skal du ha!


Se Kilden