Vent-Axia ønsker velkommen til verdens ventilasjonsdag

Nov 9, 2022 | Diverse


Vent-Axia ønsker velkommen til verdens ventilasjonsdag

Den ledende ventilasjonsprodusenten Vent-Axia ønsker velkommen til den første World Ventilation Day, en dag dedikert til å anerkjenne og fremme viktigheten av ventilasjon og inneluftkvalitet (IAQ).

Dagen finner sted i dag (tirsdag 8. november 2022), og har som mål å øke bevisstheten om viktigheten av ventilasjon som en avgjørende del av å muliggjøre helse og velvære. Den søker også å anerkjenne og feire ventilasjons- og IAQ-fellesskapet. Verdens ventilasjonsdag er initiert av en gruppe forskere og fagorganisasjoner som brenner for viktigheten av ventilasjon.

Inneluft kan inneholde over 900 kjemikalier, partikler, biologiske materialer, virus og bakterier. Hver av oss puster 9000 liter om dagen med dårlig IAQ som påvirker helsen til alle. Det er derfor viktig å redusere innendørs luftforurensning ved å redusere antall forurensninger som slippes ut i luften. På Verdens ventilasjonsdag fortsetter derfor Vent-Axia å anbefale tre viktige tiltak for å forbedre innendørs luftkvalitet: Redusere antall forurensninger introdusert i luften; Fortynn forurensningene i luften ved å sikre at det er tilstrekkelig ventilasjon som tilfører frisk ren luft inn i hjemmet og bygningene; Rens ved å legge til en luftrenser for å fjerne gjenværende forurensninger fra luften.

“Vent-Axia har stolt ledet an innen ventilasjon i over 85 år. I tillegg til å lansere en rekke “firsts” i våre produktlinjer, har vi også ledet an når det gjelder å redusere miljøpåvirkningen vår og streber alltid etter å være i forkant med å gi viktige råd om ventilasjon til både industrien og til våre kunder”, sa Lena Hebestreit, markedssjef i Vent-Axia. «Vårt budskap om å redusere, fortynne og rense er enkelt, men avgjørende for å oppnå et sunt innemiljø. Vi er glade for å støtte tidenes første World Ventilation Day og fortsette å utdanne alle om den viktige rollen ventilasjon spiller i våre hjem og bedrifter.”

Lanseringen av den første World Ventilation Day #WorldVentil8Day er godt timet siden COVID-pandemien satte søkelyset på ventilasjonens viktige rolle. Dette førte til at regjeringens sjefvitenskapelige rådgiver, Sir Patrick Vallance bestilteInfeksjonsbestandige miljøer: Bygninger som holder oss sunne og tryggesom ble publisert i juli 2021. Denne forskningen hadde som mål å identifisere tiltakene som trengs for å redusere overføring av smittsomme sykdommer i Storbritannias bygde miljø og transportsystemer med ventilasjon som er funnet å være en sentral del av å oppnå dette.

Før pandemien ble den avgjørende betydningen av ren luft for barns helse fremhevet i 2020-rapporten fra Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH) og Royal College of Physicians, ‘The inside story: Health effects of indoor air quality på barn og unge». Den fant økende bevis på at luftveisproblemer blant barn kan forverres av innendørs luftforurensning i hjem, skoler og barnehager. Videre fremhevet ‘Indoor Air Quality at Home’-veiledningen fra National Institute of Health and Care Excellence (NICE) også hvordan reduksjon av eksponering for innendørs forurensninger bidrar til å beskytte helsen. I den bekreftet NICE den kritiske rollen ventilasjon spiller for å fjerne forurensninger og forbedre IAQ i hjemmet, og hjelpe folk til å holde seg friske.

For å beskytte helsen har Vent-Axia jobbet hardt for å tilby ventilasjonsløsninger for å forbedre IAQ i hjem og bygninger. Vent-Axia har ledet an innen ventilasjon siden lanseringen av den første elektrisk drevne vindusviften i 1936 og har fremmet viktigheten av ventilasjon siden den gang.

I løpet av de siste 86 årene har ventilasjonen utviklet seg betydelig og har sett Vent-Axia lansere den første Lo-Carbon™-serien av vifter med likestrømsmotorer, de første smarte app-kontrollerte viftene og de første viftene produsert av resirkulert plast.

Vent-Axia streber etter ikke bare å tilby de mest effektive og effektive viftene til markedet, den ser alltid etter måter å redusere miljøpåvirkningen.

Bærekraft har alltid vært kjernen i produktinnovasjon og Vent-Axia er forpliktet til kontinuerlig å forbedre produktenes energiytelse, redusere avfall gjennom hele produktets livssyklus, og betydelig øke bruken av resirkulert plast fra den sirkulære økonomien i produksjonen av produkter.

Innen 2025 vil over 70 % av produktene som selges være fra en av Lo-Carbon™-seriene, og 90 % av produktene den produserer vil være laget av en resirkulert kilde.

Vent-Axia relanserte nylig Lo-Carbon PoziDry ProTM Loft Positive Input Ventilation (PIV), som nå er laget av resirkulert plast. Å bruke resirkulert plast for PoziDry Pro Loft PIV er designet for å redusere sosialboligers karbonavtrykk, hjelpe sosiale boligleverandører med å nå sine karbonmål, samtidig som det gir en løsning for vanskelig å behandle mugg. Produsert av resirkulert ABS-plast, er enhetene fortsatt markedsledende, men er nå også mer bærekraftige.

I mellomtiden er Vent-Axias prisbelønte Lo-Carbon™ Multivent mekanisk ekstraktventilasjon (MEV), som er designet for husbyggere for å møte Future Homes Standard, også laget av resirkulert plast og tilbyr totalt ni enheter.

For å bli med på feiringen av og finne ut mer om World Ventilation Day klikk her eller følg #WorldVentil8Day via sosiale medier

For ytterligere informasjon om alle produkter og tjenester som tilbys av Vent-Axia telefon +44 (0)344 856 0590 eller besøk deres hjemmeside herKilde