Vi introduserer den nye elektriske Nissan Townstar Van

Mar 14, 2023 | Diverse


Vi introduserer den nye elektriske Nissan Townstar Van

Kommersielle kjøretøykunder som ønsker å gå over til nullutslippsbilisme, har nå et nytt alternativ, etter lanseringen av den elektriske Nissan Townstar-varebilen.

Priset fra £28 400 (CV OTR etter PiVG*) og med det som beskrives som en klasseledende rekkevidde på 183 miles WLTP Combined (eller opptil 269 miles på City Cycle), er den helt nye Townstar det siste tilskuddet til Nissans elektrifisert line-up og gir en løsning på endrede utslippsbestemmelser, og økt urbanisering.

Allan Newman, LCV-produktsjef hos Nissan GB, sa: “Townstar tilbyr en helt elektrisk drivlinje, praktisk design og unike Nissan-teknologier, og er omfattende utstyrt for å møte kundenes stadig skiftende behov. Med tøffere utslippsstandarder, byrestriksjoner og stadig økende etterspørsel etter levering på siste mil, må bedrifter finne effektive og bærekraftige løsninger for å forbli konkurransedyktige og optimalisere driften. Vi er sikre på at Townstar vil møte alle deres behov.»

Townstar EV bygger på suksessen til e-NV200, Nissans forrige helelektriske kompakte varebil. Den har en effektiv, aerodynamisk design og en drivlinje optimert med intelligent energistyring og termisk batterikjøling. Townstar EVs 45 kWh-batteri leverer 122 PS og 245 Nm dreiemoment, og tilbyr både AC-lading (11 kW eller 22 kW) eller DC CCS-hurtiglading, hvorav sistnevnte lar brukere lade batteriet fra 15 % til 80 % på så lite som 37 minutter. Termisk batterikjøling kombinert med 22kW AC og 80kW DC CCS-lading er standard fra Acenta-klasse og fremover.

Avhengig av spesifikasjonene inkluderer andre høydepunkter en nyttelast på mellom 600 og 800 kg og slepekapasitet på opptil 1500 kg. Townstar EV tilbyr mellom 3,3 og 4,3 kubikkmeter lastekapasitet – nok til å bære to europaller fra versjonen med kort akselavstand. En rekke tilgjengelige aktive og passive sikkerhetsteknologier for de som er på farten inkluderer blindsonevarsling, håndfri parkering, aktiv cruisekontroll, intelligent nødbremsing, sidevindassistent og tilhengervippeassistent.

Townstar EV har en frisk, særegen stil som minner om Nissans andre elektrifiserte modeller. Det skreddersydde aerodynamiske frontskjoldet har et intrikat Kumiko-mønster, som varsler Nissans japanske DNA og gir kjøretøyet en førsteklasses følelse. Innvendig setter Townstar EV kundetilfredshet og ergonomi i høysetet. Med mer enn 20 teknologiske funksjoner, inkludert en innebygd tilkoblingstjeneste, og tilgjengelig med et 10-tommers digitalt instrumentpanel, representerer Townstar EV den mest avanserte varebilen i Nissans nåværende LCV-serie.

Den 100 % elektriske Townstar vil også introdusere Nissans ProPILOT Assist avanserte kjøreassistentsystem til LCV-serien. Denne teknologien, sammen med Nissans unike Intelligent Around View Monitor (AVM), gir sjåførene ekstra assistanse. I tillegg, og for forbedret kabinkomfort, er automatisk klimakontroll og et oppvarmet ratt tilgjengelig. Samtidig forbedrer en varmepumpe både effektivitet og komfort i kaldere temperaturer ved å distribuere varme fra batteriet inn i hytta.

Nicolas Tschann, LCV-direktør, Nissan Europe, sa: «Vår elektrifiseringsekspertise og lederskap i dette segmentet har vært en kritisk komponent i utviklingen av denne versjonen av Townstar. Vi er sikre på at dets høye nivå av avanserte sikkerhetsfunksjoner, allsidige konfigurasjoner og praktiske egenskaper passer fremtiden for bærekraftig forretningsdrift.»

Hver Nissan LCV har en bransjeledende fem års eller 100 000 mils garanti, noe som viser Nissans fortsatte forpliktelse til kvalitet. Townstar EV utvider dette tilbudet med en 8-års garanti på batteriets helsetilstand opptil 70 %.

For mer informasjon om den helt nye Nissan Townstar EV klikk herKilde