Wrangler 4x vinterkjøring, Mazda roterende detaljer, GM liten elektrisk lastebil: The Week in Reverse

Jan 21, 2023 | Elbil og elbil ladere


Hvilken bilprodusent avslørte denne uken at noen av de forhjulsdrevne elbilene er bakhjulsdrevne?

Hvilket ladenett kunngjorde Shell planer om å kjøpe?

Dette er vårt tilbakeblikk på uken i revers – her på Green Car Reports – for uken som slutter 20. januar 2023.

2023 Jeep Wrangler 4xe er kongen av plug-in hybrid terrengkjøretøy for praktisk bruk. Og i en nylig testkjøring, mens vi fant ut at det er lett å samle opp de elektriske milene, er det også vanskelig å holde gassmotoren av med mye lading, midt i snøvær.

Volvo har annonsert returen av bakhjulsdrift, i rekkeviddeforsterkede elbiler med én motor. Konfigurasjonen kommer tilbake i 2024 Volvo XC40 Recharge og C40 Recharge-modeller, selv om amerikanske detaljer og tilgjengelighet ennå ikke er fastsatt.

Mazda MX-30 R-EV

Mazda MX-30 R-EV

Mazda avslørte noen tekniske detaljer angående den utvidede roterende rekkevidden MX-30 e-Skyactiv R-EV, og den gir et forvirrende sett med komponenter og blandede signaler. Det er et kjøretøy som amerikanere, bokstavelig talt, kanskje ikke får.

GM vurderer å legge til en kompakt elektrisk pickup på $30 000 til utvalget. Prosjektet er angivelig en del av et designbasert prosjekt for å undersøke fremtidige rimelige elbiler.

GM elektrisk pickup silhuett - fra 2020 Ultium-plattformforhåndsvisning

GM elektrisk pickup silhuett – fra 2020 Ultium-plattformforhåndsvisning

Shell kunngjorde denne uken at de vil kjøpe Volta, nettverket som tilbyr gratis annonsestøttet EV-lading. Volta slutter seg til Greenlots og Ubitricity, blant oljegigantens nylige oppkjøp av elbiler.

Kan hydrogenbrenselcelleteknologi erstatte flyjetmotorer for renere passasjerflyreiser? Med kryogenisk hydrogenlagring og et «megawatt-klasse fremdriftssystem» jobber Airbus med muligheten – og en flytest av ideen i midten av dette tiåret.

Airbus ZeroE-plattform

Airbus ZeroE-plattform

Med flere forurensende dieselrigger fra før 2010 som nå er forbudt i California, bøter staten operatører som fortsatt bruker dem og nekter registrering. Det er en del av regelverket implementert for mer enn ett år siden.

In-wheel-motorprodusenten Elaphe og McLaren Applied Technologies hevder sammen at et partnerskap vil resultere i en ny generasjon av in-wheel-motorer og koordinerte invertere som kan bidra til å maksimere effektiviteten og gjøre elbiler hyperresponsive.»

Aptera-Elaphe partnerskap

Aptera-Elaphe partnerskap

Leiebilgiganten Hertz planlegger å sende tusenvis av elbiler til store amerikanske byer. Sammen med det tar den sikte på å installere støttende ladeinfrastruktur i faktiske nabolag – med Denver som den første utbyggingsbyen.

Nikola har utviklet en tilhengermontert mobil drivstoffrigg for drivstoff for brenselcellebiler. Selskapet skal vise det på et arrangement neste uke, og det som egentlig kan være en stor tank ser ut som en stoppløsning ettersom Nikola leverer flere lastebiler før hydrogenstasjoner ankommer.

Toyota AE86 BEV og H2 konsepter

Toyota AE86 BEV og H2 konsepter

Toyota har bygget to versjoner av 1980-tallets Corolla GT-S-kupéer med null utslippsutslipp – den ene med en elektrisk drivlinje på batteri og den andre med en hydrogenforbrenningsmotor. Prosjektet har som mål å vise at ettermontering av eldre biler er en mulighet.

Og selv om overgangen fra personbiler til SUV-er fortsetter, ser noen få i bransjen trenden snu i fremtiden. En av dem er administrerende direktør i Citroën, som nylig sa at SUV-er er «ferdige» på grunn av elbiler – på grunn av bilenes bedre aerodynamikk og behovet for å levere maksimal rekkevidde med minimal batterikostnad. Bare fortell det til Citroëns voldsomt suksessrike, SUV-fokuserte bedriftsfetter, Jeep.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter

Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...